‘Menzil’den Yerlikaya’ya liste’ iddiası: Onlar bizim adamımız…

Menzil Cemaati'nden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, Süleyman Soylu ile birlikte çalışan ancak kendilerine yakın olan isimlerin görevden alınmaması için haber gönderildiği iddia edildi. Listedeki isimlerin Marmara Bölgesi'nde iki büyük şehre emniyet müdürü olarak atandığı belirtildi.

  • ü
  • 30 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanlığında gerçekleşen devir teslim törenin Ali Yerlikaya ve Süleyman Soylu...

Gazeteci İsmail Saymaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından kendilerine yakın isimlerin olduğu bir listenin gittiğini iddia etti.

Saymaz, Soylu ile yakın çalışan bazı kişilerin kendi adamları olduğunu ve görevden alınmamalarının istendiğini belirterek, “Bu kişiler Marmara Bölgesi’nde iki büyükşehire emniyet müdürü olarak atandı” dedi.

Saymaz’ın Sözcü gazetesinde yer alan yazısı şöyle:

“İddiaya göre…

Süleyman Soylu, 28 Mayıs’tan sonra İçişleri Bakanlığı’nı terk ederken, yakın çalıştığı daire başkanlarının tayini bekleniyordu.

Bilhassa ülkücü – Menzilci diye bilinen ikisinin…

Ancak Menzil Şeyhi Saki Erol’dan AK Parti Genel Merkezi’ne 10 kişilik bir liste gitti. Listeyle birlikte “Bunlar bizim arkadaşlarımızdır. Soylu ile bağlantılı değil, bizim referansımızla göreve getirildiler. Bir mağduriyet yaşatılmasın” diye haber gönderildi.

AK Parti, listeyi ve haberi İçişleri Bakanlığı’na iletti. Menzil’in koruduğu iki daire başkanı, Marmara Bölgesi’ndeki iki büyük şehre emniyet müdürü olarak atandı.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com