İYİ Parti ‘İstanbul’ isyanını bastırmaya çalışıyor

İYİ Parti'nin yerel seçimlere tek başına girme kararı sonrasında teşkilatlarda yaşanan başkaldırı devam ediyor.

  • ü
  • 13 Aralık 2023
  • ü
  • Dünya

Akşener'in istifa ettirdiği İbrahim Özkan göreve yeniden seçildi.

“Teşkilata rağmen siyaset yapılmaz” diyerek partisini eleştiren İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Akşener’in isteği üzerine istifa etmişti. Bugün partisi Özkan’ı yeniden aynı göreve seçti.

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan ve son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul ve Ankara başta olmak üzere işbirliği teklifini reddeden İYİ Parti’de karmakaraşık bir süreç yaşanıyor. Yerel seçim kararı nedeniyle istifa eden isimlerin yanı sıra partisini açıktan eleştirenlere de kapı gösteriliyor. Bunlardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan.

CHP ile işbirliği teklifini reddeden partisini “Teşkilata rağmen siyaset yapılmaz” diyerek eleştiren İbrahim Özkan, genel başkan Meral Akşener’in isteği üzerine görevinden istifa etmişti.

Dün istifasını veren İbrahim Özkan ise bugün yeniden aynı göreve getirildi.

Özkan, göreve yeniden seçildiğini sosyal medya üzerinden “’Hür ve müstakil’ bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim” dedi.

‘EKREM’İN KAYIĞINA BİNDİLER’

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Özkan’ın paylaşımını alıntıladı ve karara tepki gösterdi. Uz, “Oturduğunuz koltuklar millete hizmet koltuğudur, meydan okuma yeri değildir. İYİ Partinin varlığına bağlı olarak siyasi olur bulanların, bulamayan arkadaşlara, teşkilatlara seçmenlere karşı sorumlulukları olduğu gibi kurumsal yapımıza ve Genel Başkanımıza karşı da sorumlulukları vardır. Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin” dedi.

GENEL MERKEZ İHRAÇ KARTINI AÇTI

İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, İbrahim Özkan ve onu yeniden grup başkanı seçen üyeler hakkında ihraç işlemi başlatıldığını duyurdu.

Coşkun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir. Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com