Haftanın Filmleri | “Cem Karaca’nın Gözyaşları” gösterimde

Merakla beklenen Cem Karaca filmi “Cem Karaca’nın Gözyaşları” nihayet izleyici ile buluştu. İkisi yerli altı filmin gösterime girdiği şubat ayının son vizyon haftasında korku da var animasyon da…

  • ü
  • 27 Ocak 2024
  • ü
  • Kültür

Şubat aynın son gösterim haftasında ikisi yerli altı film izleyici ile buluştu. Haftanın en dikkat çekeni elbette merakla beklenen Cem Karaca filmi: ‘Tamirci Çırağı’, ‘Namus Belası’, ‘Bu Son Olsun’, ‘Resimdeki Gözyaşları’ gibi sevilen ve kült olmuş birçok şarkıya imza atan Cem Karaca’nın hayatını ilk kez beyazperdeye taşındı.

Haftanın ikinci yerli yapımı ise Haydi Tut Elimi. İki yerli filme bu hafta Çıkış Yok, Kaptan Benim, Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf ve Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir adlı yabancı yapımlar eşlik ediyor.

Cem Karaca’nın Gözyaşları

8 Şubat 2004’te hayatını kaybeden Anadolu rock müziğin efsane ismi Cem Karaca’nın hayat hikâyesini konu alan Cem Karaca’nın Gözyaşları‘nda usta sanatçıyı İsmail Hacıoğlu canlandırıyor.

Yüksel Aksu’nun yönettiği Cem Karaca’nın Gözyaşları filminin başrollerinde İsmail Hacıoğlu’na usta oyuncular Fikret Kuşkan ve Yasemin Yalçın ile Melisa Aslı Pamuk eşlik ediyor.

Filmde, unutulmaz sanatçının yaşadığı yıllara şahitlik edenler büyük başarılar, sürgünler, kayıplar, hasret ve kavuşmalarla geçen hayatını bir kez de beyazperdede görecek. Daha yeni kuşaklar ise ilk kez tanıklık edecek.

Haydi Tut Elimi

Aile bağları ve arkadaşlık ilişkilerine ayna tutan Haydi Tut Elimi filminin yönetmen koltuğunda Tuğçe Soysop oturuyor. BKM’nin, üç jenarasyonu buluşturan filminde Nil Özdemir, Ali Kerem Çömez, Zeynep Erdoğan, Çınar Karçkay ve Işıl Yücesoy gibi pek çok çocuk oyuncunun yanı sıra Ada Demirer, Ezo Sunal, Sevinç Erbulak, Alp Kırşan, Doğan Akdoğan, Tuğçe Karabayır, Coşkun Demir ve Erhan Yazıcıoğlu da yer alıyor.

Dans tutkunu iki genç, Duygu ve Kaan yurtdışındaki dans okulunda eğitim alabilmek için seçmelere katılacaktır; onun yoluysa bir şarkının hikâyesini bulmaktan geçmektedir. Duygu ve Kaan, en yakın arkadaşlarını da yanlarına alarak malûm şarkının hikâyesi için müthiş bir maceraya çıkar. Bu yolculuk, kimi zaman hüzünlü, kimi zaman kahkaha dolu mutlu ve güzel anlar yaşatarak gençlerin aile bağlarına ve arkadaşlık ilişkilerine ayna tutacaktır.

Çıkış Yok (No Way Up)

Claudio Fah’ın yönettiği Çıkış Yok (No Way Up) filmin başrollerinde Sophie McIntosh, Will Attenborough, Jeremias Amoore ile Manuel Pacific yer alıyor. Filmde farklı geçmişlere sahip bir grup insan, seyahat ettikleri uçağın Pasifik Okyanusu’na düşmesiyle büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalır. Hava kaynağının tükenmesi ve tehlikelerin her taraftan yaklaşmasıyla kâbus gibi bir hayatta kalma mücadelesi başlar.

Kaptan Benim (Io Capitano)

İki delikanlı rap yıldızı olma hayaliyle Senegal’den Avrupa’ya bir yolculuğa çıkarlar. Gelgelim giriştikleri öyle zorlu bir yolculuktur ki, amansız çölden Libya’daki işkence dolu ceza kamplarına uğrarlar, uçsuz bucaksız açık denizler de yıl alırlar. Matteo Garrone’nin yönettiği Kaptan Benim filminin en önemli özelliği, senaryosunun bu çileyi çekmiş göçmenlerle görüşerek oluşturulmuş olması. Kısacası film, göçmenlerin başına gelenleri onların bakış açısıyla anlatıyor. Filmde Seydou Sarr, Moustapha Fall, Issaka Sawagodo ile Hichem Yacoubi gibi isimler rol alıyor.

Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery)

Yarıyıl tatilinde olan çocuklar için önceki vizyon haftalarından birçok film hâlâ gösterimde olsa da sömestrde izlenecek filmlere bu hafta bir yenisi daha eklendi: Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir. Natalya Nilova ile Vasiliy Rovenskiy’in yönettiği film, Büyük Macera (Big Trip) adlı filmin ikincisi. Kısacası hayvan dostlarımız maceraya devam ediyor: Ayı Mic Mic, arkadaşları Tavşan Oscar, Panda ve Leylek Karl ile, küçük bir ayı yavrusunu uzaklardaki bir ormanda ailesine teslim etmek için sürprizlerle dolu bir maceraya atılıyor ve bir yolculuğa çıkıyorlar.

Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf (From the Shodows)

Vizyon haftasının olmazsa olması korku sinemasında bu hafta yabancı bir yapım Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf var. Mike Sargent’in yönettiği filmin konusu şöyle: Gizli Bilgelik Tarikatının kurucusu olan Doktor Joseph Cawl nedeni bilinmeyen bir yangında ölür. Bu ölümün ardındaki sır perdesi henüz çözülememiştir. Ancak doktorun ölümünden sorumlu tutulan beş tarikat üyesi olayın ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak ister. Bu amaçla paranormal araştırmacı Amara Rowan ile iletişime geçerler. Araştırmanın derinleşmesiyle keşfettikleri doğaüstü varlıklar harekete geçer ve tüm tarikat üyelerini öldürmeye başlar. Filmde Keith David, Bruce Davison, Selena Anduze ve Ed Lover rol alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com