Fotoğrafta yeni ve güçlü damarlar aramak: Kendinin Avcısı

Kendinin Avcısı, fotoğraf üretimi ve tüketimi için yeni ve güçlü damarlar yaratarak Türkiye fotoğrafındaki sıkışmışlığı tartışmaya açıyor.

  • ü
  • 27 Ocak 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Hollow, 2014, Rehan Miskci

Ka & Versus Art Project işbirliğiyle gerçekleşen “Kendinin Avcısı” sergisi Türkiye’deki fotoğraf üretimi ve tüketimini geliştirebilmek için yeni yolları tartışıyor.

OSC 16, 2023, Antony Cairns

Ka Atölye’nin kurucularından olan Oğuz Karakütük’ün küratörlüğünde, Ka & Versus Art Project işbirliğiyle gerçekleşen Kendinin Avcısı sergisi fotoğrafın gerçeklikle kurduğu ilişkiyi medyumun kendisi üzerinden masaya yatırıyor. Türkiye ve Avrupa’dan davet edilen 16 sanatçı işlerinde gerçeklikle kurdukları uç mesafelerle fotoğrafın sınırlarını zorlayarak ziyaretçisini, fotoğrafta gerçekliği ve gerçeklik kavramının kendisini sorgulamaya davet ediyor.

On Certain Fallacies of Sight, 2019, Ege Kanar

Türkiye’deki fotoğraf üretimi ve tüketimi için yeni ve güçlü damarlar yaratarak Türkiye fotoğrafındaki sıkışmışlığı tartışmaya açmayı amaçlayan Kendinin Avcısı, aynı zamanda geçmişle de kuvvetli bağlar kuruyor.

Ka için “Türkiye fotoğrafının uç beyi” olan ve sanatında “kendinin avcısı” olabilmiş Orhan Cem Çetin’e bir teşekkür niteliğinde olan sergi, Versus Art Project’te 24 Şubat’a kadar ziyaretçilerine açık.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com