Mehmet Ocaktan: AK Parti, kelimenin tam anlamıyla “Türkçü kuşatma” altında

Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan: "Bir kez daha açıkça görüyoruz ki AK Parti, kelimenin tam anlamıyla bir “Türkçü kuşatma” altındadır."

  • ü
  • 26 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, AKP’nin ‘Türkçü kuşatma’ altında olduğunu, partinin bilerek ve isteyerek kendisini kilitlediğini, bu durumun dramatik bir görüntü verdiğini söyledi.

AKP’nin eski Bursa milletvekili Ocaktan, Karar’da kaleme aldığı “AK Parti’nin bu hallere düşeceğini kim hayal edebilirdi ki…” başlıklı yazısında AKP’nin genetiğini bozan esas sorunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir olduğunu kaydetti.

AKP’nin Türkiye’nin bütün meselelerine ‘güvenlik’ ekseninden bakan, hukuka çok da itibar etmeyen MHP gibi bir ortağı olduğunu belirten Ocaktan, “AK Parti’nin MHP’ye mecburiyetini tanımlayan pek çok örnek var ama sadece birkaçını hatırlatalım.” diyerek şunları söyledi:

“-Mesela MHP lideri Devlet Bahçeli “Anayasa Mahkemesi kapatılsın” dedi, AK Parti’den en küçük bir itiraz sesi bile yükselemedi.

-AYM Can Atalay’la ilgili ‘hak ihlali’ kararı verdiğinde Bahçeli, Zühtü Arslan için “Senin gibiler PKK hukukunun kafesindesiniz” ifadelerini kullandı, AK Parti sessizce ortadan kayboldu.

“AŞIRI TÜRKÇÜ” TAVIR

-Daha önce de yine Bahçeli AYM Başkanı Arslan’ı hedef almış ve “Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur” demişti. Ve o gün de AK Parti, ittifak ortağını sadece uzaktan seyretmişti.

Gerçi aynı Bahçeli, 2009 yılında Arslan’ın başkanı olduğu Polis Akademisi’nde düzenlenen Kürt meselesiyle ilgili çalıştay için hem Arslan’ı hem de AK Parti iktidarını ağır bir dille suçlamış ve şunları söylemişti: “PKK odaklarını ziyaret edip onlarla görüşerek, Türkiye’de PKK’ya yandaşlık yapanlar, hiçbir dönemde Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayanlar, şimdi İçişleri Bakanı’nın Kürt açılımı projesinde devletin güvenliğini temin edecek kurumun içerisine gelerek Türkiye’de demokratik açılım bahanesiyle bölünmeye gayret gösteriyorlar, cesaret veriyorlar.”

Bu çerçevede altı çizilmesi gereken en çarpıcı örnek ise Kulp kaymakamının, bölge halkının sevip saydığı imama karşı sergilediği “aşırı Türkçü” tavırdır.”

‘SÖYLEYECEK İKİ CÜMLESİ OLMASI GEREKİRDİ’

Ocaktan yazısını şöyle tamamladı:

“Hal böyleyken, geçmişte Kürt meselesi konusunda “açılım süreci”ne imza atmış bir AK Parti iktidarının bu olay konusunda en azından söyleyeceği bir iki cümlesi olması gerekirdi. Ama şu ana kadar en küçük bir itiraz cümlesi bile yok.

Çünkü bu iktidarın yanında artık bir muhafızı var ve onu tedirgin etmeyi asla göze alamaz.

İşte bütün bu örnekleri alt alta sıraladığımızda, bir kez daha açıkça görüyoruz ki AK Parti, kelimenin tam anlamıyla bir “Türkçü kuşatma” altındadır.

AK Parti’nin yola çıkış hikayesini ve ilk on yılını olumlayan birisi olarak, bu partinin bilerek ve isteyerek kendisini kilitlediği bu dramatik görüntünün bende derin bir hayal kırıklığı yarattığını itiraf etmem gerekiyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com