Sırrı Sakık’tan ‘DEM Parti’ye karşı ittifak’ tepkisi: Devrimci hukuk böyle mi olmalı?

DEM Partili Sırrı Sakık, Tunceli'de EMEP, SMF, TİP ve EÖC'nin 31 Mart yerel seçimlerinde oluşturdukları ittifaka tepki gösterdi. Özellikle EMEP'li vekillerin DEM listelerinden milletvekili seçilmesini hatırlatan Sakık, "Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?" diye sordu.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, 31 Mart yerel seçimlerinde Tunceli’de Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyon (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) ittifak kurmak için çalışma kararına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir haberi paylaşarak tepki gösteren Sakık, “Daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?” diye sordu.

Sakık, “Devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyum politikalarına ve yeni ittifaklara rağmen DERSİM’i ve daha bir çok yeri halkımızın desteğiyle kazanacağız!” dedi.

Sakık’ın paylaşımı şöyle:

‘KANIMIZ VE CANIIZLA KAZANDIĞIMZI MEVZİLERDİR ORALAR’

“Devletin tüm imkanlarına, gücüne, kayyum politikalarına ve yeni ittifaklara rağmen DERSİM’i ve daha bir çok yeri halkımızın desteğiyle kazanacağız! AMA Kürtler sırf devrimci dayanışma adına Gaziantep’te vekillik hakkını EMEP’e verdi. Kanımız ve canımızla kazandığımız mevzilerdir oralar. Devrimci dayanışma hukuku gereği çok zaman mücadele birliği sağlandı. Seçilir seçilmez DEM’den ayrılıp kendi yollarına devam ettiler. Şimdi de gelinen nokta daha önce kıl payı kaybettiğimiz Dersim’de DEM Parti’ye karşı ittifakın kurulması. Devrimci dayanışmanın hukuku böyle mi olmalı?”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com