Gazeteci Koru: Merkez Bankası başkanının görevden alındığını duyarsam şaşırmam

Gazeteci Fehmi Koru: Bankanın başı örtülü bir çalışanının Cumhurbaşkanlığı’na -CİMER’e- gönderdiği bir şikayet başvurusuyla başlayan bir süreç söz konusu.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ve ailesinin merkezinde olduğu tartışmalar güncelliğini koruyor. Gazeteci Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Erkan’a sahip çıkmadığını öne sürdü.

Koru, “Cumhurbaşkanı, Gaye Erkan’a sahip mi çıktı? Bence hayır.. Ekonomide yanlışları muhalifler yapmıyor ki…” başlıklı yazısında, Erdoğan’ın partisinin Ankara il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıdaki konuşmasını “yorumculara göre, Merkez Bankası’yla ilgili gelişme üzerine de konuştu” ifadeleriyle yorumladı.

HAFİZE GAYE ERKAN’A SAHİP ÇIKMA KONUŞMASI MI?

Konuşmadaki, “Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar yürütüyorlar. Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz.” bölümü alıntılayan Koru, “Gazetelerin internet siteleri ile haber siteleri konuşmanın bu bölümünü “Erdoğan, Hafize Gaye Erkan’a sahip çıktı” başlığıyla sundular. Dediklerini defalarca okudum, aynı sonuca varamadım.” diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Herhalde, cümlenin ‘kesinlikle umursamıyoruz’ diye sonlandırılması yorumculara bu izlenimi vermiş olmalı.

Oysa, o bölüm, Erdoğan’ın hemen her gün yaptığı türden, muhalefete ve muhalif medyaya çatmasından ibaret.

Çatmanın illa Merkez Bankası başkanıyla ilgili olması gerekmiyor.

‘GÖREVDEN ALINDIĞINI DUYARSAM ŞAŞIRMAM’

Yapar veya yapmaz, ancak bu konuşmadan sonra Merkez Bankası başkanının istifa ettiğini veya görevden alındığını duyarsam, kendi hesabıma şaşırmam.

Konunun farklı yöne çevrildiğini düşünmemin bir başka sebebi daha var: Merkez Bankası başkanı ve ailesiyle ilgili tartışılan haberler muhalefetin veya muhalif medyanın işi değil. Bankanın başı örtülü bir çalışanının Cumhurbaşkanlığı’na -CİMER’e- gönderdiği bir şikayet başvurusuyla başlayan bir süreç söz konusu.

‘MUHALİFLER İHTİYATLA YAKLAŞTI’

Dışarıya yansıyan başka ayrıntılar oldu, ama takip ettiğim kadarıyla, onları da muhalefet veya muhalif medya icat etmedi. Tersine, anamuhalefet partisinin genel başkanı en başta haberlere inanmadığını belli etti, muhalif medya da yansıtırken konuya ihtiyatla yaklaştı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sözün kısası, Erdoğan’ın suçlamasının Merkez Bankası olayı ile ilgisi bundan dolayı da kurulamaz gibime geliyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com