Gazeteci Sinan Aygül hem dayak hem de hapis cezası yedi

Gazeteci Sinan Aygül, kendisini darp eden Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumalarına hakaret ettiği iddiasıyla hapis cezasına çarptırıldı. Aygül'e 2 ay 5 gün hapis cezaevinde kalacak.

  • ü
  • 24 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Bitlis’in Tatvan ilçesinde 17 Haziran 2023 tarihinde Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nın saldırısına uğramıştı.

Aygül hakkında, bu saldırının ardından, saldırganlardan Yücel Baysalı’ya hakaret ettiği iddiasıyla Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “hakaret” iddiasıyla iddianame hazırlandı.

İddianeme Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme davanın CMK 251. Madde kapsamında kaldığı için “basit yargılama usulü” ile yapılmasına karar verdi.

Tatvan 1. Asliye Ceza Mahkemesinde “basit yargılama usulü” ile görülen davada gazeteci Aygül’e 2 ay 5 gün hapis cezası verildi. “Hakaret” suçundan ceza veren mahkeme cezanın TCK’nın 58. Maddesinde öngörülen tekerrür hükümlerine göre çektirilmesine karar verdi.

AYGÜL CEZASINI HAPİSHANEDE GEÇİRECEK

ANKA’nın haberine göre, Aygül daha önce yaptığı haberlerden dolayı aldığı cezalar sebebiyle yeni aldığı cezalarda tekerrür hükümleri uygulanacağı için cezasının tamamını kapalı ceza infaz kurumunda geçirecek. Kararda “sanığın suçlu kişiliği” göz önünde bulundurulduğu için para cezası gibi seçenek yaptırımlara çevrilmediğinin vurgulanması dikkat çekti.

Karara tepki gösteren Sinan Aygül,

“Daha önce saldırıya uğradığım için neredeyse ceza alacağımı, tutuklanacağımı söylemiştim. Bir dava birinin aleyhine, birilerinin lehine ancak bu kadar zorlanabilirdi, zorlandı demiştim. Yaşanan her gelişme bir öncekinin skandallığını gölgede bırakıyor demiştim. Dediklerimiz bir bir çıkıyor.”

Kendine saldıranların serbest olduğunu ifade en Aygül, “Ben ise kamunun, halkın menfaatini savunduğum için saldırıya uğradım, ölmediğim, ölümden döndüğüm için de cezaevine gireceğim. Karar basit yargılama usulüyle verilmiş, avukatım itiraz etti, duruşmalı olacak. Duruşmalı olması durumunda verilen indirim kalkacak ve 2 ay 27 gün hapis cezası alacağım.” dedi.

SALDIRGANLAR 25 OCAK’TA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Öte yandan gazeteci Sinan Aygül’e saldıran Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin polisi memuru olan koruması Engin Kaplan ve boksör olan koruması Yücel Baysalı’nın “silahla kasten yaralama” suçundan tutuksuz yargılandıkları davanın ikinci duruşması 25 Ocak Perşembe günü saat 15:00’da Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com