Fuat Oktay’ın ’50 milyon dolar rüşvet aldığı’ iddiası araştırılmayacak

Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Halil Falyalı'nın eşinden Türkiye'deki davaları kapatma karşılığı aldığı iddia edilen 50 milyon araştırılmayacak. Saadet Partisi'nin Fuat Oktay'ın mal varlığını araştırılması yönündeki önergesi iktidar ortağı partilerin vekillerinin oylarıyla reddedildi

  • ü
  • 23 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Saadet Partisi’nin, AKP Ankara Milletvekili olan Fuat Oktay’ın Halil Falyalı’nın eşinden 50 milyon dolar rüşvet aldığı iddiasının araştırılması için verdiği soru önergesi iktidar ortaklarının oylarıyla reddedildi.

Gazeteci Cevheri Güven, Halil Falyalı’ya yakın bir ismin Fuat Oktay’a Türkiye’deki davaların kapatılması için 50 milyon dolar rüşvet verdiği yönündeki ses kaydını yayınlamıştı. Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, konunun görüşülmesi için Meclis araştırması önergesi vereceklerini söylemişti.

Saadet Partisi, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve halen Ankara Milletvekili Fuat Oktay hakkında ortaya atılan yolsuzluk ve rüşvet iddialarının tespiti ve kamu görevinde bulunduğu dönem içerisinde kendisinin ve birinci derece yakınlarının malvarlığının araştırılması amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi için grup önerisi getirdi.

Saadet Partisi’nin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Önerinin gerekçesini açıklayan Saadet Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, şunları söyledi:

“Fuat Oktay Bey’le ilgili de bir iddia var. Ben olduğuna inanmıyorum. Ben Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı yapmış bir kişinin bu tür şeylerle ilgili zan altında bırakılmasını doğru bulmuyorum. Ne yapması lazım? Birinci derece akrabaları dahil olmak üzere ve eşinin de birinci derece akrabaları dahil olmak üzere mal varlığını açıklaması gerekiyor. Bunu açıklarsa eğer ve açıklar ve kamuoyunun huzuruna çıkarsa doğru bir iş yapmış olur’ demiştim. Ne var bunda, bir şey mi var? Çıkacak, diyecek ki: ‘Evet, bu iddialar var. Herkes hakkında iddialar olabilir ve bu iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundum -aynen burada söylediği gibi- savcılığa suç duyurusunda bulundum. Mal varlığım da sadece Meclis Başkanlığı’nda değil, açıyorum ve açıklıyorum’ demesi lazım.” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com