Ensarioğlu, kaymakamın imamı dövmesini 90’lı yıllara benzetti: Aşina olduğumuz olay

Milletvekili Salim Ensarioğlu, Kulp Kaymakamı Burak Akaller'in imamı dövmesini 90'lı yıllardaki kamu görevlilerinin uyguladı şiddete benzeterek, "Ülkeyi idare eden siyasetçiler başta olmak üzere yasama ve yürütme erki buna izin vermemelidir"dedi.

  • ü
  • 22 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu.

İYİ Parti’den bir süre önce istifa eden M. Salim Ensarioğlu, Kulp Kaymakamı Burak Akeller’in imam M. K.’ya küfür ederek darp etmesini eleştirdi ve 90’lı yıllara dönülüyor uyarısında bulundu.

Ensarioğlu, Kaymakam Akeller’in imama karış uyguladı şiddetin başka kaymakamlar tarafından desteklenmesi için çok tehlikeli bir gelişme olarak değerlendirdi. Benzeri olayların 90’lı yıllarda yaşandığını vurgulayan Ensarioğlu, “90’lı yıllarda aşina olduğumuz ve bölgede derin yaralar açan bu tür olayların benzerini yaşadığımız bu kanunsuzluğu bazı üst düzey kamu görevlilerinin (ki kamu görevlilerinin temsil ettikleri misyonlarını unutarak kendi duygu ve düşüncelerini sosyal medyada fütursuzca paylaşmaları ise ayrıca sorgulanmalıdır.) dahi işin ciddiyetini kavramadan Kaymakam arkadaşlarını desteklemek amacıyla Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda görüldüğü üzere, bunu sanki bir hakmış gibi savunmaları ise durumun ne kadar ciddi ve vahim sonuçlara yol açabileceğini açıkça göstermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kulp Kaymakamı Burak Akaller’in mevzuatlara aykırı bir şekilde, devlet ciddiyetine yakışmayacak şekilde darp edilmesine eleştiren Ensarioğlu, “Darp edilmiş olsun veya olmasın, hakaret ve azarlamaya yönelik bir diyaloğun yaşanmış olması dahi kabul edilmemelidir. Devlet gücünü elinde bulunduran kamu görevlileri sorumluklarını uygularken çok dikkatli olmaları gerekirken hele ki çok hassas olan bölgemizde en az iki defa düşünerek dikkatli olunması gerekirken bu olayın yaşanması sebebi ne olursa olsun kabul edilemez.” dedi.

Devlet görevlilerinin görevleri esnasında dünya görüşlerini mahiyetinde bulunan görevlilere ve halka karşı hangi gerekçeyle olursa olsun yanlış olduğunu vurgulayan Ensarioğlu,  paylaşımına şöyle devam etti: “90’lı yıllarda aşina olduğumuz ve bölgede derin yaralar açan bu tür olayların benzerini yaşadığımız bu kanunsuzluğu bazı üst düzey kamu görevlilerinin (ki kamu görevlilerinin temsil ettikleri misyonlarını unutarak kendi duygu ve düşüncelerini sosyal medyada fütursuzca paylaşmaları ise ayrıca sorgulanmalıdır.) dahi işin ciddiyetini kavramadan Kaymakam arkadaşlarını desteklemek amacıyla Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda görüldüğü üzere, bunu sanki bir hakmış gibi savunmaları ise durumun ne kadar ciddi ve vahim sonuçlara yol açabileceğini açıkça göstermektedir.

Bir hukuk devleti olan ülkemizi idare eden tüm siyasetçiler başta olmak üzere yasama ve yürütme erki ile yargımız ülkemizin birliği ve bütünlüğünü korumak adına buna asla müsaade etmemelidir. Aksi taktirde bu ve benzeri olaylar bölgede onarılamaz derin yaralar oluşmasına sebep olabilir ve olacaktır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com