‘Cumhur İttifakı’nda Kulp kırılganlığı: Ülkücü kaymakamlar meydan okudu

Sözcü yazarı İsmail Saymaz: "Genç kaymakamlar üzerindeki MHP’nin eli, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki milliyetçi ve ülkücü yoğunlaşmayı ortaya koyuyor. Kulp Olayı’nda görüldüğü üzere topluca tavır alabiliyor ve meydan okuyabiliyorlar."

  • ü
  • 22 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Kulp Kaymakamı Burak Akeller

Kulp Kaymakamı Burak Akeller’in imam M. K.’ya küfür ederek darp etmesi ve arından olayla ilgili hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem de İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma açılmasının yankıları sürüyor.

İktidara yakın en büyük memur sendikasının başkanı Ali Yalçın’ın kaymakam tepki göstermesi üzerine halihazırda aktif görevde bulunan çok sayıda kaymakamın Yalçın’a çok sert ifadelerle tepki göstermesi, yer yer tehditlere varan ifadeler kullanması da dikkat çekmişti.

Kulp’ta yaşananların AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’ndaki “kırılganlığı” gözler önüne serdiğini savunan Sözcü yazarı İsmail Saymaz, “Genç kaymakamlar üzerindeki MHP’nin eli, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki milliyetçi ve ülkücü yoğunlaşmayı ortaya koyuyor” diye yazdı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘TOPLUCA TAVIR ALIP MEYDAN OKUYABİLİYORLAR’

Kaymakamların topluca tavır alarak meydan okuduğunu kaydeden Saymaz, “Milliyetçiler takıyyeyi din bellemiş İslamcılardan farklı olarak, devleti sahiplenen ideolojik tutumlarını dışa vurmaktan çekinmiyorlar. Kulp Olayı’nda görüldüğü üzere topluca tavır alabiliyor ve meydan okuyabiliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

‘AK PARTİ SUSKUN, MEMUR-SEN YAPAYALNIZ’

‘Ülkücü bıyıklı’ kaymakamların yanısıra MHP’li yöneticilerin, BBP’nin, Zafer Partisi’nin, İYİ Parti’nin de kaymakam Burak Akeller’e destek verdiğini kaydeden Saynaz, “AK Parti suskun. Memur-Sen yapayalnız” diye yazdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com