Beyin göçü liseye indi: İstanbul Erkek Lisesi mezunu 166 gençten 133’ü yurt dışına gitti

Yurt dışını tercih eden liselilerin sayısı çarpıcı biçimde artıyor. Gençler daha iyi eğitim alacaklarını düşünüyorlar, özgürlük arzusu da etkili oluyor.

  • ü
  • 21 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Beyin göçü yaşı her geçen gün düşüyor, yurt dışını tercih eden liselilerin sayısı çarpıcı biçimde artıyor. Türkiye’nin önde gelen liselerini bitirip üniversite tercihini yurt dışından yana kullanan öğrencilerin sayısı artıyor. Bu yıl Galatasaray Lisesi’nde 121 öğrenciden 78’i, Avusturya Lisesi’nde 75 öğrenciden sadece biri Türkiye’de kaldı.

Alınan kararlarda önüne çıkan iyi fırsatı değerlendirmek ve yurt dışındaki daha makul eğitim ücretleri ve yaşam maliyeti etkili oluyor.

SADECE BİR ÖĞRENCİ TÜRKİYE’DE KALDI

Gazete Oksijen’de Talia Boşnak‘ın haberine göre; Alman Lisesi’nden geçen yıl mezun olan 124 öğrenciden 122’si, İstanbul Erkek Lisesi’ni bitiren 166 gençten 133’ü, Avusturya Lisesi’nin 75 mezunundan 74’ü üniversite tercihini yurt dışından yana kullandı.

İYİ EĞİTİM, ÖZGÜRLÜK ARZUSU

Robert Kolej mezunlarının yüzde 62’si, Galatasaray mezunlarının yüzde 35’i yurtdışına gitti. Galatasaray’da bu oran 2020’de yüzde 3.3’tü.

Galatasaray Lisesi Müdürü Prof. Reşat Dabak “Daha iyi eğitim alacaklarını düşünüyorlar, özgürlük arzusu da etkili oluyor” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com