Özdağ: Ülkenin 55 milyon doları turistik geziye harcandı

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, 55 milyon doların seçim propagandası için harcandığını belirterek, " Kimse size uzaya’, Ay’a falan gitmeyin demiyor. Çocuklar evde aç, bilaç beklerken, millete hava atmak için el aleme ziyafet çeken, rızkını orda burda yiyip bitiren ailenin sorumsuz babası gibisiniz"dedi

  • ü
  • 20 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Selçuk Özdağ (Depo Photos)

Gelecek Partili Selçuk Özdağ, İktidarın Ay’a yerli ve milli yolculuk için verilen sözler havada kaldığı için söz konusu turistik geçinin devreye sokulduğunu söyledi. Özdağ, “İktidar seçim öncesi propaganda yapsın diye bu ülkenin 55 milyon doları iki haftalık bir turistik gezi için harcandı”dedi

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Elon Musk’un şirketi üzerinden Alper Gezeravcı’nın uzaya gönderilmesini eleştirdi. Özdağ, Türkiye Uzay Ajansı’na 2023 yılı için 53 milyon dolar ödenek ayrıldığına işaret ederek, “İktidar/Erdoğan, tamamen yerli ve milli uzay aracımızla 2023 yılı sonunda önce “Ay’a sert” sonrasında hedef büyüterek “yumuşak iniş” yapılacağı vaadinde bulunmuştu. 2024 yılının içindeyiz ve ortada milli ve yerli bir uzay aracımız olmadığı gibi ne zaman bitirileceğine dair bir bilgi de yok. Sanırım Ay’a yerli ve milli yolculuk için verilen sözler havada kaldığı için söz konusu turistik geziyi devreye soktular.

Bunun için uzay’ın daha doğrusu Low-orbit yani alçak yörünge denen, atmosferin hemen üst tabakasında yaklaşık 420 km mesafede bulunan ve“gök-otel” tabir edilen yere turistik uzay yolculuğu hizmeti veren Elon Musk’in firmasına 55 milyon dolar ödendi.”

İKTİDAR SEÇİM PROPAGANDASI İÇİN 55 MİLYON DOLAR TURİST

Mevzunun ayla ilgili olmadığını kaydeden Özdağ, “Zira Ay’ın dünyaya olan uzaklığı yaklaşık 385 bin km. Zaten ülkelerin hedefi artık Ay falan da değil. Devletler hatta firmalar ve bilim insanlarının hedefi Mars.İktidar seçim öncesi propaganda yapsın diye bu ülkenin 55 milyon doları iki haftalık bir turistik gezi için harcandı.” ifadesini kullandı.

Hindistan ve Japonya’nın Aya kendi araçlarıyla iniş yaptığı kaydeden Özdağ, şöyle devam etti: “Mesela Hindistan, kısa bir süre önce tamamen kendi imkanları ile 73 milyon dolar harcayarak yaptığı uzay aracı ile Ay’a iniş yaptı.

Japonya ise 103 milyon harcayarak yaptığı uzay aracı ile şu sıralar Ay’a iniş yapacak. Başkalarının yaptıkları ile övünmek, bunun cakasını satmak her şeyden önce yerli /milli olduğundan zerre şüphemiz olmayan bu iktidara (!) hiç yakışmıyor. (!)

‘ÜLKEYİ DEĞİL ALGILARI YÖNETİYORLAR’

Her icraat ve eylemini seçimlere endeksleyen, ülke yönetmek yerine algıları yöneten ve hiçbir şeyi gerçekten yapmayan ancak her şeyi mış-miş,/muş gibi yapan iktidarı en azından ciddiyete davet ediyorum.
Kimse size uzaya’Ay’a falan gitmeyin demiyor. Çocuklar evde aç, bilaç beklerken, millete hava atmak için el aleme ziyafet çeken, rızkını orda burda yiyip bitiren ailenin sorumsuz babası gibisiniz. Kendisini uyaran konu komşu akrabaya da: sizi gidi vizyonsuzlar, hem benim bir itibarım var demeyi de ihmal etmeyen BABA (!)

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com