‘Kaymakam imam dövdü’ olayı büyüyor: Diyanet müfettiş görevlendirdi, Yerlikaya’dan açıklama

Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in, hutbe gerekçesiyle cami imanını darp etmesiyle ilgili kriz büyüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olayla ilgili müfettiş görevlendirirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklama yaptı.

  • ü
  • 20 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Kulp Kaymakamı Burak Akeller

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bir camide Kaymakam Burak Akeller ve imam M. K. arasında yaşanan ‘hutbe’ krizi gündemdeki yerini koruyor. İmamın darp raporu alması kaymakamın da “Darp etmedim, bağırdım” açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca konuya dair inceleme başlatılarak müfettiş görevlendirdi.

Diyanet’ten yapılan basın açıklamasında, “Bazı medya organlarında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün bir camimizde Cuma namazı sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılarak müfettiş görevlendirilmiştir” denildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

YERLKİKAYA: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Akeller’in, Diyanet tarafından gönderilen metnin tam okunmasını sağladığını söyleyen Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Diyarbakır- Kulp Kaymakamımız Burak Akeller, Cuma Hutbesi’nde ‘şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan’ cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır. Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com