Merkez Bankası başkanlığı için aday arayışı başladı: İlk isim önerisi Özgür Demirtaş’tan

Prof.Dr. Özgür Demirtaş, ailesinin banka yönetimine karıştı iddialarla görevden alınması veya ayrılması beklenen Hafize Gaye Erkan'ın yerine isim önerdi. Demirtaş, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın makro ekonomi konusunda uzman olduğunu ve bu işe uygun olduğunu söyledi.

  • ü
  • 20 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda son günlerde ailesine oda tahsis ettiği ve babasını ‘de facto yönetici’ olarak TCMB’ye getirdiği iddiaları nedeniyle Hafize Gaye Erkan’a tepki gösterdi, gönlünde yatan yeni Merkez Bankası başkanını ilk kez açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ailesinin banka çalışmalarına karışığı iddialarıyla zor günler geçiriyor. Erkan’ın kısa bir süre içerisinde görevinden alınacağı ve ayrılacağı kulislerde konuşuluyor.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ, YENİ TCMB BAŞKANI ADAYINI AÇIKLADI

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özgür Demirtaş, TCMB başkanlığı için halihazırda başkan yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Osman Cevdet Akçay’ı işaret etti.

Demirtaş, paylaşımında “Merkez Bankası Başkanının, şu andaki başkan yardımcısı CEVDET AKÇAY olmasını dilerim. Şu anki başkanın aksine, MAKRO-Ekonomi konusunda uzmanlaşmış bir isim. Olmasını Umarım. Ülke adına sevinirim.” ifadelerini kullandı.

Akçay, Resmi Gazete’de yer alan tebliğ ile Erkan’ın TCMB Başkanlığına getirilmesinden bir süre sonra 3 başkan yardımcısı arasında yer almış ve PPK üyeliğine atanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com