Dervişoğlu, Bahçeli’ye yüklendi: Biz saray muhafızı değil, Türk milliyetçileriyiz

İYİ Parti lideri Musavat Dervişoğlu, "Kim hangi planı yaparsa yapsın Abdullah Öcalan denilen o canibaşı tıkıldığı delikten çıkamayacak, Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilemeyecektir. Cesetlerimiz çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz. Lütfen dikkat edin ifadelerime. Şifreli sözlerle konuşmuyorum. Hiç kimseyle de milliyetçilik yarışına girmiyorum” dedi

  • ü
  • 27 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

İYİ Parti kuruluşunun 7. yıldönümünü kutladı. Kurucu Genel Başkan Meral Akşener ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu salonda kucaklaştı.

İYİ Parti 7. yaşını ve cumhuriyetin 101’inci yılını Ankara Atatürk Spor Salonu’nda kutladı. İYİ Parti’nin kutlamalarına son günlerde yaşanan “yeni çözüm süreci” tartışmalarına verilen tepki damga vurdu.

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen partililer salonu doldurdu. Bununla birlikte salona Meral Akşener ile Müsavat Dervişoğlu’nun fotoğrafları asıldı. Salonda yer bulamayan kalabalık ise dışarıda kurulan ekranlar aracılığıyla etkinliği takip etti.

Kurucu Genel Başkan Akşener salona eşi Tuncer Akşener ile birlikte geldi. Akşener, genel başkanlığı bırakmasının ardından ilk defa İYİ Parti etkinliğine katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile kucaklaşan Akşener etkinlikte söz almadı.

Akşener genel başkanlıktan ayrıldıktan sonra ilk defa 3 Haziran’da eski Başbakan Tansu Çiller’in eşi Özer Çiller’in cenazesinde görüntülendi. Akşener 6 Haziran’da ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de görüştü.

DERVİŞOĞLU VE AKŞENER AİLESİ BİRLİKTE

Konuşmasına Türkiye’nin 81 ilinden gelen partilileri selamlayarak başlayan Dervişoğlu, “2017 yılında, bugünlerdeydi. Yedi yıl önce başladık bu destanı yazmaya ama işte yine beraberiz” dedi.

Ankara TUSAŞ’taki terör saldırısına ve son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine değinen Dervişoğlu, “Bir bebeğin acısına daha tahammülümüz yok. Bir kadının daha ölmesine tahammülümüz yok” diye konuştu.

Partinin kuruluş sürecini anlatan Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yedi yıl önce başladık bu destanı yazmaya, alın terimizi mürekkep, kalplerimizi defter eyledik. Her bir satırına inançla başladık. Her bir harfini azimle yazdık. İşte yine beraberiz. Salonlarda elektriğimiz, tarlalarda gölgeliğimiz yoktu. İşte yine beraberiz!”

Etkinliğin gerçekleştiği salonda “Katil Apo Meclis’e giremez” sloganı duyulunca Dervişoğlu, “Duyun bu sesi” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısına da gönderme yapan Dervişoğlu, “İnsanının can, mal, ırz ve namus güvenliğini korumak için kurulmuş olan ve Milletin teşkilatlanmış hali olan devlet, bu müstevlilerce içine sokulduğu felç hali sebebiyle, bebeklerin canını, bebek katillerine tercih etmekte, eli kanlı çeteleri, kahraman Türk subaylarına yeğlemektedir.

İhtirasla dolu ihanet şebekesi çığırından daha da çıkarak, Türk’ün Devletini kurduğu Millet Meclisinde, devlet düşmanlarını kürsüye çağırmaktadır” diye konuştu.

‘İMRALI’DAN ÇIKIŞIN, ‘UMUT HAKKI’ ADI ALTINDA PAZARLANMASINDA ORTAKLAŞTILAR’

Dervişoğlu, konuşmasının devamında da Bahçeli’nin ‘Öcalan’ çağrısını eleştirdi ve şunları söyledi: “Bu ülkenin elli bin insanının katili olan ve bir an dahi olsa yapıp ettiğinden pişmanlık emaresi bile göstermeyen bir insan müsveddesinin İmralı’dan çıkarılmasının ‘umut hakkı’ adı altında pazarlanmasında nasıl ortaklaştıklarını milletimiz görüyor. Buna tek ciddi itirazın çileli milletin gönlünü yakan bu ihanete karşı tek hakiki sesin de İYİ Parti’den çıktığını görüyor.

BAHÇELİ’YE GÖNDERME: TAŞIDIĞI SIFAT NE OLURSA OLSUN

Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye gönderme yaparak şunları söyledi: “Taşıdığı sıfat olursa olsun hiç kimsenin, şehitlerimizin manevi hatıralarına zarar vermeye ve onların aziz ruhlarını incitmeye hakkı yoktur. Gazilerimizi yeniden yaralamaya, onurlarıyla oynamaya da hakları yoktur. Buna asla izin vermeyeceğiz.”

‘ÖCALAN TIKILDIĞI DELİKTEN ÇIKAMAYACAK’

Dervişoğlu, “Kim hangi planı yaparsa yapsın Abdullah Öcalan denilen o canibaşı tıkıldığı delikten çıkamayacak, Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilemeyecektir. Cesetlerimiz çiğnenmeden buna izin vermeyeceğiz. Lütfen dikkat edin ifadelerime. Şifreli sözlerle konuşmuyorum. Hiç kimseyle de milliyetçilik yarışına girmiyorum” dedi.

‘BİZ SARAY MUHAFIZI DEĞİL TÜRK MİLLİYETÇİLERİYİZ’

Dervişoğlu, Bahçeli ile geçmişte siyaset yaptığı dönemi de hatırlatarak “Mazide yaşanmış güzel günlerin anısına
saygıda kusur etmemek için de elimden geleni yapıyorum. Ama bayrağıma, milletime, istiklalime olan saygım, her şeyin üzerindedir. Bebek katiline hürriyet, Müsavat Dervişoğlu’na tehdit size yakışmaz. Allah seni ıslah etsin, Sen bizi ne zannediyorsun. Biz saray muhafızı değil, Türk milliyetçileriyiz. Kuru tehditlere pabuç bırakmayacağım herkes tarafından iyi bilinmelidir

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com