Yeni karar cep yakacak: ‘Elektriğe büyük zam göründü, 200 liralık fatura 500’e çıkacak’

Ekonomist Şenol Babuşçu, elektriğe gizli zam yapılacağını duyurdu. belirtti. Enerji Piyasasası Düzenleme Kurulu tarafından alınan karar vatandaşın cebini yakacak.

  • ü
  • 26 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Ziraat Bankası’nın eski genel müdürü ve ekonomist Şenol Babuşçu, elektriğe gizli zam yapılacağını belirtti. Kişisel sosyal medya hesabından ‘elektriğe büyük zam göründü’ ifadesini kullanan Babuşçu, kararın dün Enerji Piyasasası Düzenleme Kurulu tarafından alındığını kaydetti.

Babuşçu şunları söyledi:

“Son Kaynak Tedarik Tarifesi” limitleri yenilendi.

Yeni Tarife, elektrikte belirli bir tüketim limitinin üzerinde olan abonelerin, devlet sübvansiyonu olmaksızın gerçek maliyetler üzerinden elektrik kullanmasını düzenliyor.

EPDK kararı uyarınca konut aboneleri için geçerli limitler 1 Ocak 2025’ten itibaren yıllık 5 bin kilovatsaate (kw) indirildi.

Buna göre yıllık 5 bin kw tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak. Bu gruba girenler tedarikçisini bulacak, elektriğini satın alacak. Bunların mevcut durumda, örneğin 200 TL olan faturası katlanacak ve 500 TL civarına çıkacak.

Ülkemizde yaklaşık 45 milyon konut elektrik abonesi var. Bu durumdan abonelerin % 20’si yani 10 milyon civarında konut abonesi etkilenecek…

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com