Sosyolog İsmail Beşikci: Devlet, Kürtlere bir şey vermeden barış yapmak istiyor

Yeni çözüm süreciyle ilgili tartışmaları değerlendiren Sosyolog İsmail Beşikci, “Devlet, Kürtlerin istedikleri hiçbir şeyi vermeden, yani anadilde eğitim gibi taleplerini kabul etmeden barış yapmak istiyor" dedi.

  • ü
  • 26 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında PKK lideri Abdullah Öcalan’a “umut hakkı” vaadini de içeren, örgütün silah bırakması ve lağvedilmesi çağrısının ardından Öcalan’a 43 ay sonra ilk kez görüş izni verildi.

Bu adım yeni çözüm sürecine dair beklentileri artırırken DEM Parti ve PKK bu adımı olumlu karşıladığını bildiren açıklamalar yaptı.

Sosyolog İsmail Beşikci yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin Rûdaw’dan Ömer Sönmez’e konuştu.

Beşikci, “Devlet, Kürtlerin istedikleri hiçbir şeyi vermeden, yani anadilde eğitim gibi taleplerini kabul etmeden barış yapmak istiyor. Bu süreçte Öcalan’ın ismini kullanarak, onun üzerindeki tecridin kaldırılması gibi konulardan bahsediyor. Tabii PKK Öcalan’ın muhatap alınmasından dolayı çok memnun. Ancak devletin böyle bir niyeti ve düşüncesi var; Kürtlere hiçbir şey vermeden barış yapmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Beşikci, Kürtler için tavsiyelerini ise, “Kürtler ise kendi dillerini savunmalı, her yerde ve her zaman konuşmalı. Çocuklarını Kürt diliyle yetiştirmeye özen göstermeli ve Kürtlerden, Kürdistan’dan her fırsatta söz etmelidirler” sözleri ile özetledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com