Vizyonda bu hafta: Bir Cumhuriyet Şarkısı gösterimde

BKM yapımı 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı vizyon haftasında gösterime giriyor. Salih Bademci, Ahmet Rıfat Şungar, Ertan Saban, Okan Yalabık ve Mehmet Özgür'e filmde Şifanur Gül, Melis Sezen ve Birce Akalay eşlik ediyor. İşte haftanın filmleri...

  • ü
  • 26 Ekim 2024
  • ü
  • Kültür

Ekim ayının son vizyon haftasında altı film izleyici ile buluşuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı vizyon haftasında, iki yerli yapım 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temasına uygun.

Elif ve arkadaşlarının beyaz perdedeki ikinci macerası da çocuklar için tatilde iyi bir seçenek.

Dört yerli, bir yabancı, bir de Gürcistan-Türkiye ortak yapımı toplam altı filmin yer aldığı gösterim haftasında filmlerin konuları şöyle:

Bir Cumhuriyet Şarkısı

Bir Cumhuriyet Şarkısı, 1930’lu yılların Türkiyesi’nde sanatla devrim yapan bir avuç genç, yetenekli ve azimli insanın hikayesini konu ediyor. Yağız Alp Akaydın’ın yönettiği film, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı hafta beyazperdede. BKM yapımı filmde Salih Bademci, Ahmet Adnan Saygun’a; Ahmet Rıfat Şungar, Münir Hayri Egeli’ye; Ertan Saban, Mustafa Kemal Atatürk’e; Şifanur Gül, Nükhet’e; Melis Sezen, Saygun’un eşi Mediha Hanım’a; Birce Akalay, Nimet Vahid’e; Okan Yalabık, Osman Zeki Üngör’e; Mehmet Özgür, Süleyman’a hayat veriyor.

Mustafa

Haftanın iki yerli animasyon filminden biri olan Mustafa, Cumhuriyet Bayramı’nda çocuklar için iyi bir tatil hediyesi olabilir. Bir üçlemenin ilk filmi olan Mustafa, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluk yıllarına odaklanıyor. Mustafa’nın hikayesi Kemal’in 85 yaşındaki dedesi Arif’in dilinden anlatılıyor. Küçük Kemal, büyüyünce astronot olmayı istemektedir. Ancak anne ve babası, Kemal’den ulaşabileceği hedefler belirlemesini ister. Oğlunun mutsuzluğunu fark eden annesi, dedesi Arif’in onu daha gerçekçi bir zemine çekeceğini düşünerek Mustafa’yı dedesinin yanına gönderir. Kemal’i dinleyen dedesi Arif, ona Mustafa Kemal’in hikâyesini anlatmaya başlar. H. Sinan Güngör, Halil Öztürk ile İbrahim Turalı’nın yönettiği filmi Altan Erkekli, Yaprak Selin Onat, Elif Gizem Aykul ve Filiz Yiğitbaşı’nın seslendiriyor.

Venom: Son Dans

İngiliz senarist ve yönetmen Kelly Marcel, “Venom: Zehirli Öfke” ve “Venom: Zehirli Öfke 2” filmlerinin ardından üçlemenin son filmi “Venom: Son Dans” ile seriyi tamamdı. Tom Hardy, Juno Temple, Alanna Ubach, Stephen Graham gibi oyuncuların yer aldığı oynadığı filmde, kendi dünyalarında aranan birer kaçak olan Eddie Brock ile Venom’un hikâyesi anlatılıyor. Aynı vücutta yaşamaya alışmış olan Eddie ve Venom kaçmaktadır. Onlar her iki dünya tarafından da takip edilmekte ve ağlar birbirine yaklaşmaktadır. İkili, Venom ve Eddie’nin son dansında perdeleri kapatacak yıkıcı bir karar vermek zorundadır.

Gün Doğarken

2020’de Yankılar (Echo) filmi ile İstanbul Film Festivaline konuk olan İzlandalı yönetmen Runar Runarsson imzalı Gün Doğarken (Ljosbrot), Una’nın hikâyesini anlatıyor. Una, bir yandan duygularını tam ifade edemeyen, bir yandan da sakladığı sırla boğuşan bir karakter. İzlanda’ya özgü uzun yaz günü boyunca Una aşk, dostluk, keder ve güzelliği yaşıyor. İki Kuş, Volkan, Yankılar gibi filmleriyle tanıdığımız Ranarsson, “Bu film, çelişkili duyguların arasının sıkışık olduğu, gülmenin ağlamaya dönüştüğü, güzelliğin kederle bir anda var olduğu kısacık bir zaman diliminde geçiyor.” diyor. Filmde Elin Hall, Mikael Kaaber, Katla Njalsdottir ile Baldur Einarsson rol alıyor.

Köprü

Gürcistan-Türkiye ortak yapımı Köprü’nün (Bridge) yönetmenliğini Erekle Badurashvili yapıyor. Emre Kızılırmak, Nuri Baduraşvili, Zurab Tsintskiladze ve Kristine Imadadze’nin rol aldığı filmin konusu şöyle: Başarılı bir Türk iş insanı olan Davut, bir gün hayatını kökünden sarsacak şaşırtıcı bir gerçeği öğrenir: Gürcistan’da hiç tanımadığı bir kardeşi vardır. Gürcistan’a yaptığı yolculuk sırasında Davut, kardeşini bulmakla kalmaz, babasının ölümüne dair saklı kalan sırlarla yüz yüze gelir. Bu gizemli yolculuk onu beklenmedik olayların ortasına sürüklerken, aşk hayatı da bambaşka bir boyut kazanır.

Elif ve Arkadaşları 2: Perişler

Haftanın ikinci yeri animasyon filmi ise Elif ve Arkadaşları 2: Perişler. Çocukların televizyondan tanıdığı çizgi film kahramanının ikinci animasyon filminde yönetmen koltuğunda yine İsa Doğmuş var. Elif’in hayatı, odasında oyuncak ayısıyla oynarken birden Periş ve arkadaşı Tini’nin ortaya çıkmasıyla tamamen değişir. Periş ve Tini, Perişlerin gizemli dünyası Zerre’ye dönmek zorundadırlar. Dünyada fazla kalamayan Perişlerin hastalanma tehlikesi ortaya çıkınca, Elif ve arkadaşları zamana karşı bir macera yaşarlar. Filmin seslendirmelerini Elif Gizem Aykul, Duygu Biçer, Günay Günay ve Nurcihan Ersoy yapıyor.

Garez

Birkaç haftadır yerli korku filminden yoksun kalan beyazperdede bu hafta Garez var. Can Beslen’in hem yönetip hem oynadığı filmde; Zişan Özlem Akçalı, Oğuzhan Özden ve Kadir Yılmaz rol alıyor. Gece devriyesinde olan bir polis ekibi, aldıkları bir ihbar üzerine uzunca zamandır kullanılmayan harabe halindeki bir oteli kontrol etmeleri için görevlendirilir. Otelden kadın çığlıklarının duyulması üzerine, olay yerine intikal eden ekipteki polisler binaya girer. Ancak gördükleri manzara karşısında basit bir olay ile karşı karşıya olmadıklarını anlarlar. O andan itibaren yaşananlar kesintisiz polis kamerasına kaydedilecektir.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com