Ahmet Hakan: Öcalan teori konusunda gerçekten zehir gibidir

Köşe yazısında, 43 ay sonra Abdullah Öcalan'la görüşülmesini değerlendiren Ahmet Hakan, "Öcalan teori konusunda gerçekten zehir gibidir" dedi.

  • ü
  • 25 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrıda “gelsin Meclis’te DEM Parti grubunda konuşsun örgütünü lağvettiğini açıklasın umut hakkı için yasal düzenleme yapılsın” açıklamasından sonra Türkiye’de siyaset tamamıyla bu konuya odaklandı.

Bahçeli’nin çağrısının hemen ertesi günü DEM Parti Milletvekili ve Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan İmralı adasına gitti. Abdullah Öcalan ise örgütün silahlarını bıraktırmayla ilgili mesajında “teorik ve pratik güce sahibim” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sırada ise Ankara’da bulunan TUSAŞ’ın ana kampüsüne terör saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 5 kişi şehit olurken 22 vatandaş yaralandı. DEM Parti ve Selahattin Demirtaş saldırıyı hemen kınayarak saldırının provokasyon olduğunu duyurdu. Erdoğan ve Bahçeli’ye yakın isimler ise İsrail’in parmağının olduğunu ifade etti. Saldırıyı PKK üstlendi.

‘TEORİDE GERÇEKTEN ZEHİR GİBİDİR’

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise bugün yayınlanan köşesinde Öcalan’a yapılan çağrıyı değerlendirdi.

Ahmet Hakan Bahçeli’nin çağrısını Öcalan’ın örgüt üzerindeki etkisini göstermesi açısından önemli olduğuna vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“ÖCALAN, “Teorik ve pratik güce sahibim” demiş.

Öcalan’ın bu açıklamasını okur okumaz aklıma Mazhar-Fuat-Özkan’ın meşhur “Ali Desidero” şarkısının şu bölümü aklıma geldi:

“Teoride’ desen zehir gibi / ‘Pratik’ dersen sallanmakta.”

Öcalan, teori konusunda gerçekten zehir gibidir.

Ancak iş pratiğe geldiğinde durum biraz sallanmaktadır, sallantıdadır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com