TUSAŞ’a saldırı olurken Emniyet İstihbarat yöneticileri meslektaşları hakkında dosya hazırlamakla meşgulmüş

Ankara'da gerçekleşen TUSAŞ saldırısıyla ilgili güvenlik zafiyeti tartışmaları artarken, gazeteci Tolga Şardan, görevi önceden istihbarat alıp saldırıyı önlemek olan Emniyet İstihbarat teşkilatındaki yöneticilerin meslektaşları hakkında dosya hazırlayıp üst makamlara sunmakla meşgul olduğunu yazdı.

  • ü
  • 25 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara’da TUSAŞ’a yönelik gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili “güvenlik zafiyeti” tartışmaları sürüyor. İki saldırganın, yanlarında büyük mühimmatla günlerce Kazan’da takılıp ticari taksiyle TUSAŞ gibi bir kurum nasıl girebildikleri tartışılırken, emniyet ve içişleri kaynaklarına yakın bir gazeteci olan T24 yazarı Tolga Şardan’dan dikkat çekici bir iddia geldi.

Daha önce Mersin ve İçişleri Bakanlığı önündeki saldırıları hatırlatan Şardan, “Madalyonun diğer yönünde bakıldığında; yine Mersin ve Bakanlıklar eylemindeki gibi istihbarat birimlerinin saldırıyı önleme konusunda yetersiz kaldığını söylemek mümkün. MİT, Emniyet ve Jandarma’nın istihbarat teşkilatlarının diğer iki eylemde olduğu gibi TUSAŞ saldırısında da “haber alma faaliyeti”ndeki eksikliği göz ardı etmek maalesef mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

‘EMNİYET İSTİHBARATIN YETERSİZLİĞİNİ KONUŞMANIN ZAMANI GELDİ’

Şardan, yazısını şöyle sürdürdü:

“MİT’in PKK’nın yurt dışındaki kadrolarına yönelik son dönemde yoğunlaşan operasyonları dikkat çekerken; özellikle Selami Yıldız’ın yönetimindeki Emniyet İstihbaratı’nın, hem merkez hem de Ankara Emniyeti özelinde olaylara karşı yetersizliğini konuşmanın zamanı geldi – geçiyor, kanımca.

‘MESLEKTAŞLARIYLA İLGİLİ DOSYA HAZIRLAYIĞ ÜST MAKAMLARA SUNACAKLARINA…’

Yıldız ve ekibi, kendi meslektaşları ile ilgili “içi boş” dosyalar hazırlayıp “üst makamlara” sunacaklarına, böylesi terör eylemlerini engellemeye yoğunlaşsalar, devlete ve millete daha hayırlı iş yapmış olacaklar!

Ayrıca, bir dönem Emniyet İstihbaratı yöneten Engin Dinç’in il emniyet müdürü olarak görev yaptığı Ankara’nın, kamu güvenliğinde tartışılır hale gelmesi de değerlendirilmesi gereken ayrı bir başlık.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com