Jose Mourinho: İyi oynadığımız için Türk basını mutlu değil

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 1-1 sona eren Manchester United maçının ardından açıklamalar yaptı. Portekizli teknik adam gördüğü kırmızı kart ve Osayi-Samuel'in sakatlığına da değindi. Türk basınını da hedef alan Mourinho, "İyi oynadığımız için mutsuz" dedi.

  • ü
  • 25 Ekim 2024
  • ü
  • Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, maçta kırmızı kart gördü

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında sahasında Manchester United ile 1-1 berabere kaldı. Jose Mourinho müsabaka sonrası açıklamalar yaptı. İyi bir performans sergilediklerini aktaran Mourinho, gördüğü kırmızı karta da değindi.

Mourinho, “Kırmızı kartla ilgili tek söyleyebileceğim şey şu; herhalde Fenerbahçe’den sonra UEFA turnuvalarında yer almayan bir takıma gideceğim. Takım harika bir performans sergiledi. Futbolcuları ve taraftarları tebrik ediyorum. Daha iyi olan taraf açık olan bizdik. Onların ilk yarıda tek şutu vardı. İlk yarıda Onana çok iyi kurtarışlar yaptı. Zor bir durumdayız çünkü liste dışı oyuncuların üzerine bir de sakatlar ekleniyor. Normalde Manchester United maçında 1 puan iyi derdim ama şu şartlar altında 2 puan kaybettik” ifadelerini kullandı.

OSAYI-SAMUEL’İN SAKATLIĞI

Osayi Samuel’e değinen Mourinho, “Osayi’nin ayağına kramp girdi. Libya’da kötü şartlardan geldi. Sahada kaldığında çok iyi bir performans sergiledi” dedi.

‘İYİ OYNADIĞIMIZ İÇİN TÜRK BASINI MUTLU DEĞİL’

Öte yandan Jose Mourinho, basın toplantısında gelen “Fenerbahçe son lig maçında öne geçince mahkum oynamıştı. 3-4 günde ne değişti?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Bu doğru değil. 2-1’den sonra pozisyonlar kaçırdık. 5 dakika 10 kişi oynadık. Bu soruyu neden sorduğunuzu bilmiyorum. Belki de bugün iyi oynadığımız için Türk basını mutlu değil ancak ben çok mutluyum. Manchester United gibi bir rakibe karşı 2 puan kaybetme hissiyatı iyidir. Demek ki iyi oynamışızdır.”

‘BÖYLE OYNARSAK SÜPER LİG’DE TÜM MAÇLARI KAZANIRIZ’

Portekizli teknik adam aynı performansı Süper Lig’de göstermeleri halinde her maçı kazanacaklarını belirtti.

‘TÜRKİYE LİGİNDE ONANA’NIN YAPTIĞI KURTARIŞLARI YAPACAK KALECİ YOK’

Manchester United’ın Süper Lig’deki takımlardan çok daha iyi olduğunun altını çizen Mourihno, “Türkiye ligindeki rakiplerden çok daha iyi bir takımla oynadık bugün. Biz iyi bir yolda gidiyoruz. Türkiye liginde Onana’nın yaptığı kurtarışları yapacak kaleci yok. Garnacho ve Rashford gibi bindiren kanatlar olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Jose Mourinho’nun diğer açıklamaları şöyle:

İngiliz basınını tanıyorum. ‘Manchester United iyi oynamadı, şutu yoktu’ diyecekler ancak neden? Çünkü rakibi çok iyiydi. Oyuncularım tebriği hak etti.

KIRMIZI KART

Gördüğüm kırmızı karta itiraz edersem 6 ay ceza alırım. Sevilla ile oynadığımız finalden beri durum bu.

CENK TOSUN SÖZLERİ

Cenk Tosun için üzgünüm. Kendisi gerçekten harika çalışıyor. Ona hak ettiği dakikaları veremiyorum. Dzeko’yu, En-Nesyri’yi oynatıyorum ama Cenk’i oynatamıyorum. Bu durum için üzgünüm. Onun gibi çok iyi çalışan ancak forma şansı veremediğim için oyuncular için üzülüyorum ama muhakkak zamanı gelecek.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com