İYİ Partili Çömez’den Erkan’a: Merkez Bankası senin babanın çiftliği mi?

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın bir banka çalışanını işten atmasına sert çıktı. Çömez, Erkan'a "Merkez Bansası senin babanın çiftliği mi" dedi.

  • ü
  • 18 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Turhan Çömez - İYİ Parti Balıkesir Milletvekili TBMMde yemin etti. (Depo Photos)

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bir banka çalışanını işten attığının ortaya çıkmasıyla ilgili soru önergesi verdi.

Çömez, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

1-Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan ve annesi Gamze Erkan’a özel protokol uygulandığı bilgisi doğru mu?

2-Erol Erkan’a Merkez Bankası’nda bir makam odası tahsis edildiği bilgisi doğru mudur?

3-Erol Erkan’ın Merkez Bankası binasına devletin makam araçlarıyla gelip gittiği doğru mudur?

4-Tüm bunlar doğru ise böyle bir uygulamanın Merkez Bankası’nın itibarına ve güvenilirliğine zarar vereceğini düşünmediniz mi? Bu anlayışla Merkez Bankası’nın yönetileceğini düşünüyor musunuz?”

Sosyal medyadan soru önergesinin yer aldığı sosyal medya paylaşımında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı etiketleyerek, “Babana Merkez Bankası’nda makam odası vermişsin.
Taa Amerika’lardan geldik sizi kurtarmak için” diyerek sağa sola talimatlar yağdırıyormuş kendisi. Hatta bazı personeli işten çıkartmış. MB senin babanın çiftliği mi @hafizegayeerkan?
Cevap bekliyorum.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com