Dijital platformlara 24 milyon lira ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı, dijital platform ve internet sağlayıcılarına toplamda 24 milyon lira ceza uyguladı. incelemelerde, fiilen sunulmayan hizmetler için bedel talep edilmesi, taahhüt şartlarında değişiklik yapılması ve abonelik iptallerinin zamanında gerçekleştirilmemesi gibi ihlaller tespit edildi.

  • ü
  • 22 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, dijital platform ve internet sağlayıcılarına yönelik yaptığı denetimlerde mevzuata aykırı uygulamalar tespit etti. Bu çerçevede, söz konusu şirketlere toplam 24 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Bakanlığın açıklamasına göre, tüketicilerin haklarını korumak amacıyla başlatılan incelemelerde, fiilen sunulmayan hizmetler için bedel talep edilmesi, taahhüt şartlarında değişiklik yapılması ve abonelik iptallerinin zamanında gerçekleştirilmemesi gibi ihlaller belirlendi.

Bakanlık ayrıca, yılın ilk dokuz ayında toplamda 200 bin 88 firmaya 857,1 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı.

HAKSIZ TİCARİ UYGULAMA

Bu ceza dağılımı ise şöyle gerçekleşti: Tüketici sözleşmeleri nedeniyle 159 firmaya 448,7 milyon lira, reklam ve haksız ticari uygulama denetimlerinden 14 bin 829 firmaya 187,4 milyon lira, piyasa gözetimi kapsamında 5 bin 883 firmaya 19,5 milyon lira, denetimler sonucunda ise 179 bin 217 firmaya 201,5 milyon lira ceza verildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com