Gebze’de apartmanda doğal gaz kaynaklı patlama: 8 yaralı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 5 katlı apartmanın 3’üncü katında doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamada 8 kişi yaralandı. Yapılan ölçümlerde kanalizasyonda yüksek oranda yanıcı gaz tespit edilirken, binada ağır hasar oluştu.

  • ü
  • 22 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi 866 Sokak’taki 5 katlı bir binanın 3’üncü katında saat 11.30 sıralarında ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı patlama oldu.

Patlamada, binada ağır hasar oluştu. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, sokakta önlem alırken, yaralılar hastanelere kaldırıldı.

DHA’nın haberine göre; apartman yöneticisi Necati Daşdemir, daha önce gaz kokusu nedeniyle ihbar yaptıklarını ve bunun üzerine doğal gaz şirketi yetkililerin cumartesi günü inceleme yaptığını belirterek, “Rögarlar kontrol edildi, bakıldı, ‘Burada gaz kaçağı var’ denildi.

‘BİNADA YAKLAŞIK 30 KİŞİ YAŞIYOR’

Gazı kestiler, ‘Rögarlara gaz dolmuş, bunu keseceğiz. Siz camları açık tutun. Dikkat edin, ocaklarınızı yakmayın’ dediler. Biz de cumartesi günü öyle bekledik. Sonra pazar günü ölçüm yaptıktan sonra gazı açtılar. Bugün de bu patlama oldu. ‘Binada değil de rögarlarda gaz kaçağı var’ demişlerdi. Gaz kaçağı rögarlardan gelip, kanalizasyon hattından tuvalet ve mutfaklara giriyordu. Demek ki tamamen gaz sorunu çözülmemiş ve bu binanın patlamasına sebep olmuşlar. Sıkıntı bu. Binada 10 daireyiz. 30 kişiye yakın yaşayan insan var” dedi.

RÖGARLARDA YÜKSEK ORANDA GAZ ÇIKTI

Gebze Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de rögarlarda özel ölçüm cihazıyla gaz ölçümü yaptı. Kanalizasyonda yüksek oranda yanıcı gaz tespit edildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com