Vizyonda bu hafta: Trump, Monte Kristo, 80’ler Türkiyesi…

Üçü yerli sekiz filmin gösterime girdiği vizyon haftasında Trump’ın hikâyesi de var, yeni bir Monte Cristo Kontu macerası da, 80'ler Türkiyesi de… İşte haftanın filmleri...

  • ü
  • 20 Ekim 2024
  • ü
  • Kültür

Üçü yerli sekiz filmin gösterime girdiği vizyon haftasında Donald Trump’ın hikâyesi de var, yeni bir Monte Cristo Kontu macerası da…

Haftanın dikkat çeken bir diğer filmi ise 1980 darbesi öncesindeki Türkiye’de yaşanan kaosu konu alan Burak Çevik’in yönettiği Hiçbir Şey Yerinde Değil.

Komedi sevenler için Gelin Takımı güçlü kadın oyuncuları ile, dram sevenler için de Kayıp Kamyon güçlü erkek oyuncu kadrosu ile tercih sebebi olabilir… İşte haftanın filmleri…

The Apprentice: Trump’ın Hikâyesi

Bir dönem Amerika başkanlığı da yapan Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden’ın varisi Kamala Harris’in yaklaşan seçimlerde en büyük rakibi. Adı sürekli skandallarla anılan, politikaları ile eleştirilen Trump tekrar seçilir mi bilinmez. Üç kez suikast girişimi atlatan, deyiş yerindeyse hatayı filmleri aratmayan Trump, ABD tarihinin bir ceza davasında yargılanan tek eski başkanı olsa da filme konu olan ilk eski başkan değil.

Ali Abbasi’nin yönettiği The Apprentice: Trump’ın Hikâyesi, eski ABD başkanı ve iş adamı Donald Trump’ın hayatına odaklanıyor. New Yorklu bir genç olan Trump, güce takıntılıdır. Güce ulaşabilmek için de çok acımasız olması gerekmektedir. Joseph McCarthy’nin eski danışmanı Avukat Roy Cohn ile iş birliği yapar. Roy Cohn, Donald Trump’ı ırkçı kiralama politikası nedeniyle mahkemede savunmakla kalmaz, aynı zamanda Trump’ın şirketlerle, sendikalarla ve mafyayla arka planda yaptığı anlaşmalar sayesinde nüfuz kazanmasını sağlar. Filmin başrollerinde Sebastian Stan, Jeremy Strong, Maria Bakalova ve Martin Donovan yer alıyor.

Hiçbir Şey Yerinde Değil

Burak Çevik’in yönettiği Hiçbir Şey Yerinde Değil, 1980 darbesi öncesindeki Türkiye’de yaşanan siyasi kaosunu ortaya koyuyor. Burak Can Aras, Celal Öztürk, Efe Taşdelen ile Eren Kol’un oynadığı film, Türkiye’de siyasi şiddetin simgesi olaylarından biri olan Bahçelievler katliamından esinleniyor. 1978 yılında, solcu devrimin şiddetle değil siyasetle gerçekleşebileceğine inanan solcu gençlerin bir evde toplanarak yayımladıkları dergi hakkında konuşmaya başlamalarının ardından meydana gelen beklenmedik olayları aktarıyor.

Monte Cristo Kontu

İhanet, intikam ve yeniden doğuşun unutulmaz destanı Monte Cristo Kontu (Le Comte de Monte Cristo), Fransa-Belçika ortak yapımı yeni bir yorumla yeniden beyazperdede. Alexandre de La Patelliere ile Matthieu Delaporte’nin yönettiği filmde Pierre Niney, Bastien Bouillon, Anais Demoustier ve Anamaria Vakrtolomei oynuyor. Edmond Dantès, haksız yere devlete ihanetle suçlandığı için 14 yılını bir ada hapishanesinde geçirir. Bir şeklide hapishaneden kaçan Dantès, artık o eski masum genç değildir. Monte Cristo Kontu adıyla döner. Artık teki bir amacı vardır: Kendisine ihanet edenlerden intikam almak.

Kayıp Kamyon

Oyuncu kadrosu ile dikkat çeken yerli yapım Kayıp Kamyon’da Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Engin Hepileri ve Ülkü Hilal Çiftçi rol alıyor. Ekrem Arslan’ın yönettiği filmin konusu şöyle: Emekli bir zabıta memuru olan Vasıf, kızı ve damadını trafik kazasında kaybettikten sonra torunu Zeynep’e bakmaktadır. Ailesini kaybeden Zeynep hayattan soğumuş, iyice kendi içine kapanmış, dedesinde de uzaklaşmıştır. Vasıf, ruhsatı kendisinin üzerinde olan eski kamyonunun 10 yıllık vergi borcu olduğunu öğrendiği andan itibaren hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacaktır.

Gelin Takımı

Doğa Can Anafarta imzasını taşıyan Gelin Takımı, son yılların yükselen dört kadın oyuncusunu bir araya getiriyor: Şebnem Bozoklu, Seda Bakan, Ecem Erkek ve Nilperi Şahinkaya’nın baş rollerde olduğu filmde Ayşe Nil Şamlıoğlu da rol alıyor. Hepsi birbirinden farklı karakterlere sahip dört arkadaş Ayça, Selin, Berrin ve Deniz, Berrin’in düğünü için bir araya geliyor. Düğünden önce Berrin’e bekârlığa veda partisi organize etmeye karar veren Ayça, düğünün yapılacağı oteli ayarlar. İki yakışıklı, Akın ve Poyraz’ın da aralarına katılmasıyla unutulmaz bir tatil yaşamayı planlayan bu eğlenceli kadınlar, yanlış anlaşılmaların ortasında kendilerini beklemedikleri bir maceranın içinde bulurlar.

Son Ana Kadar

John Crowley’in yönettiği Son Ana Kadar (We Live in Time) adlı filmde Andrew Garfield, Florence Pugh ve Grace Delaney rol alıyor. Filmin konusu şöyle: Gelecek vaat eden bir şef olan Almut ile dünyada yolunu arayan yeni boşanmış Tobias, hayatlarını değiştiren sürpriz bir buluşma ile bir araya gelir. İlişkilerine dair kesitler, hayatlarını temelden sarsacak bir gerçeği ortaya çıkarır. Zamanın sınırlarını zorlayan bir yolculuğa çıktıklarında, aşk hikâyelerinin izlediği sıra dışı yolda her anın kıymetini bilmeyi öğrenirler.

Cesur Çocuk: Elveda Canavar

Haftanın animasyon filmi Jianming Huang’ın yönettiği 2022 Çin yapımı Cesur Çocuk: Elveda Canavar (Shan Hai Jing Zhi Zai Jian Guai Shou). Filmde ünlü hekimlerinin yaşadığı Kunlun Adası, Kara Ruh adlı canavarın yaydığı hastalık tarafından ele geçirilmeye çalışılıyor. Adanın şifacı hekimi Bai Ze ise hastalığı yok edebilmek için bir yöntem keşfeder. Fakat canavarı yok edeceğim derken adanın çoğunun yok olmasına neden olur. Bunun üzerine adadan kovulur. Tanıştığı cesur çocuk Yi ile adaya dönerek savaşa devam eder.

Gülümse 2

2022’de ilk uzun metraj filmi Gülümse (Smile) ile izleyici karşısına çıkan yönetmen Parker Finn, Gülümse 2 ile yeniden sahnede. Naomi Scott’a başrolde Rosemarie DeWitt ve Lukas Gage eşlik ediyor. Korku/gerilim türü filmde Skye Riley, yeni bir dünya turuna çıkmak üzere olan meşhur pop yıldızıdır. Skye, giderek daha korkunç ve açıklanması mümkün olmayan olaylar yaşamaya başlar. Artan dehşet ve şöhretin baskısı altında ezilen pop star, geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com