Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Allah belanı versin, ülke yangın yeri sen ‘hançer’ diyorsun

CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın paylaşımında kullandığı 'hançer' ifadesine tepki göstererek, "Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘Allah belanı versin!’ Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ’hançer’ diyorsun." dedi.

  • ü
  • 18 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını alıntılayarak, “Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘’hançer’’ diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sosyal paylaşımında kendisini kast ederek, “Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz.” ifadesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, ülkenin yangın yerine döndüğü dönemde Erdoğan’ın muhalefeti suçlayan açıklamalarını eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı: “Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… 5’li çeteler eliyle milletin parasına, Uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize, Bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi. 12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu… Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘’Allah belanı versin!’’ Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘’hançer’’ diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin.”

 

İstanbul’da ortaya çıkan yenidoğan çetesiyle ilgili iktidar kanadının sorumluluk almama yönündeki tavrı tepkilere yol açtı.

Erdoğan, sosyal medya paylaşımında Kılıçdaroğlu’nu kast ederek, “Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com