Mücella Yapıcı ile kızına çıplak arama yapan polislere hapis cezası

Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’ya çıplak arama yapan üç polis hakkında açılan davada 2 kadın polis, 'görevi kötüye kullanma' suçundan 5’er ay hapis cezasına çarptırıldı, 1 polis ise beraat etti. Avukat Aktepe, "Bu; görevi kötüye kullanma değil, işkence suçudur" dedi.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’nın çıplak aramaya maruz bırakılması nedeniyle “işkence ve eziyet” suçlamasıyla açılan davada karar çıktı.

Mahkeme iki sanık polisi “görevi kötüye kullanma” nedeniyle cezalandırdı. Hapis cezası takdir indirimi ile 5’er aya düştü. Ayrıca mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Bir polis memuru ise beraat etti.

Duruşmada, Mücella ve Cansu Yapıcı’nın avukatı Gülyeter Aktepe de yer aldı. Aktepe, müvekkillerinin haksız bir şekilde gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA DEĞİL İŞKENCE SUÇUDUR’

“Müvekkiller, narkotikle ilgili bir suç isnadı bulunmamasına rağmen hukuksuz biçimde gözaltına alındı. Çıplak arama işkencesine maruz kaldı. Polis, çıplak aramayı, gözaltından iki saat sonra sadece kadınlara uyguladı. Bu, ‘görevi kötüye kullanma’ değil, ‘işkence’ suçudur.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sanık polislerden Levent Mustafaoğlu duruşmaya Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığıyla dahil oldu. Mustafaoğlu, beraatını talep etti. Mahkeme, erkek polisin beraatına, iki kadın polisin ise cezalandırılmasına hükmetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com