750 liralık kesinti iptal edilmişti: Kredi kartında ‘yeni formül’ 10 bin lira

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de sokağın gündemi iktidarın kredi kartlarından 750 TL kesinti alması idi. Gelen tepkiler üzerine geri adım atıldı. Ancak kulis haberleri yeni formülü işaret ediyor. Yeni formülde ise limitin yükseltilerek 10 bin TL alınması şeklinde.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Ekonomi gündeminde geniş yankı uyandıran kredi kartı limitleri üzerinden alınacak vergi kesintisiyle ilgili yeni bir formül bulundu. Daha önce gündeme getirilen ve 100 bin lira limitli kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık savunma sanayi destek kesintisi geri çekildi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; AKP, yeni bir formül üzerinde çalışmaya başladı ve bu teklif Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sunuldu. Yeni öneriye göre, “100 bin TL limiti olanlardan 750 lira alınması yerine, 1 milyon TL limiti olandan 10 bin lira alınsın ya da kademeli bir sistem getirilsin” denildi.

‘MADEM TEKLİF ETTİK, NEDEN GERİ ÇEKTİK?’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla AKP Genel Merkezinde düzenlenen istişare toplantısında, yeni düzenlemeler tartışıldı.AKP milletvekilleri, sahada karşılaştıkları sorunları ve vatandaşın vergi adaleti konusundaki taleplerini Bakan Şimşek’e iletti. Vatandaşların, vergi sisteminde “gerçekçi ve adaletli” bir yapı istediği vurgulandı. Bu doğrultuda, yeni formülün, kredi kartı limiti 100 bin TL olanlardan 750 TL yerine, daha yüksek limitli kartlardan kademeli vergi alınmasına yönelik olduğu öğrenildi.

AKP’li vekiller, “Böyle bir şeyi neden teklif ettik? Madem teklif ettik, neden erteledik? Alınacaksa kıstas 100 bin lira değil, daha yüksek olmalıydı. 100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olan vatandaştan 10 bin lira alınsın ya da kademeli bir sistem getirilsin” gibi önerilerde bulundu.

Savunma sanayii için destek paketinin öneminin önümüzdeki iki aylık süreçte vatandaşa anlatılmasına karar verildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com