Kılıçdaroğlu’ndan ‘zorla getirme’ tepkisi: Geri adım atarsam namerdim, hodri meydan

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemenin zorla getirme kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, "Tek bir CHP'liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız" ifadesini kullandı. Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Yargıya talimat vermeyi bırak" dedi.

  • ü
  • 16 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray yargısıyla kendisini sindirmeye çalıştığını belirterek, “CHP’liği saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın eski avukatının başvurusu üzerine mahkemenin verdiği “zorla getirme” kararına sosyal medyadan yayınladığı görüntülü açıklama ile cevap verdi.

Tek bir CHP’liyi Saray yargısına teslim etmeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Dostlarım ne günlere kaldık? Erdoğan çıkmış, biz yumuşayacağız ama Kılıçdaroğlu izin vermiyor diye beni şikayet ediyor. Ve bu da yetmiyor, saray yargısıyla beni sindirmeye çalışıyor. Erdoğan’ın korkulu rüyası olmaya devam ettikçe, ekonomik kriz derinleştikçe Kılıçdaroğlu düşmanlığı artmaya türlü ayak oyunlarıyla CHP’lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır: Tek bir CHP’liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız. Yargıya talimat vermeyi bırak. Derdin benleyse ben dimdik durmaya devam edeceğim. Beşli çeteye peşkeş çektiğiniz ihaleleri yolsuzlukları vatandaşın cebinden çaldığınız her kuruşun hesabını sormaya and içerim. Dün de bugün de yarın da son nefesime kadar bu halk için mücadele etmekten geri adım atarsam namerdim. Hodri meydan. ”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Zorla getirme kararına CHP parti yöneticileri ve milletvekillerinden de tepki geldi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com