Bakan Bolat’ın ‘pahalılık’ yanıtı: Bu serbest piyasa, biz hiçbir şeyi engelleyemeyiz

Gazeteci Sinan Burhan, Bakan Bolat'a piyasada denetim yapılıp yapılmadığını ve marketler arasındaki fiyat farkını sordu. Yanıt şaşkınlıkla karşılandı.

  • ü
  • 15 Ekim 2024
  • ü
  • Ekonomi

Gazeteci Sinan Burhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yaptığı görüşmeyi paylaştı. Burhan, Bakan Bolat’a piyasada denetim yapılıp yapılmadığını ve marketler arasındaki fiyat farkını sordu.

FİYAT FARKI NEDEN VAR?

Burhan, görüşmesiyle ilgili açıklamasında Bakan Bolat’ın şu ifadeleri kullandığını belirtti:

“Biz denetimimizi yapıyoruz. Esnaflarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Serbest piyasa ekonomisi… Peynir 300 liradan satılıyorsa oradan alınsın, 600 liralık yerden neden alınıyor? Ciddi denetimler yapılıyor, ceza kesiliyor. Bu serbest piyasa, biz hiçbir şeyi engelleyemeyiz.”

tv100’de yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’nda marketlerdeki fiyat farklılığına ilişkin Gümrük ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklaması aktarıldı.

ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’nın bu haftaki konukları eski CHP Milletvekili Turan Aydoğan, Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ile tv100.com yazarları Barış Yarkadaş ve Fuat Uğur oldu.

Program sırasında aktarılan Bolat’ın ifadeleri şaşkınlıkla karşılandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com