Ankara Barosu seçimlerinde kavga

Ankara Barosu Genel Kurulu'nda Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) Grubu kürsüde Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun saldırısına uğradı. Sandalyeler havada uçuştu.

  • ü
  • 12 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Ankara Barosu’nun 68. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı’nda divan seçimiyle başladı. Açış konuşmasını yapan Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, “Yeni anayasa tartışmaları Cumhuriyet’in kazanımlarını zayıflatmayı ve laik, demokratik, hukuk devleti anlayışından uzaklaşmayı hedefleyen bir çerçevede sürdürülüyor. Biz Ankara Barosu olarak elbet anayasa tartışmalarında bir taraf olacağız. Biz Cumhuriyet’in tarafı olmaya devam edeceğiz ve asla susmayacağız” dedi.

KÜRSÜYE SALDIRI

Genel Kurul’da Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) Grubu kürsüye çıkarken “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Jin, jiyan, azadi”, “İstanbul sözleşmesi yaşatır!”, “Kadın, yaşam, özgürük” sloganları atarak, bu sözleri içeren pankart açtı. Milliyetçi Avukatlar Grubu ise bu sırada ÖÇAV’lı avukatlara saldırarak, sandalyeleri fırlattı.

Genel Kurul’un açılışını mevcut başkan ve Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun (DSA) adayı Mustafa Köroğlu yaptı. Konuşmasında, görev süresinde yaptıklarını anlatan Köroğlu “Ankara Barosu 100. yılına adım atarken baromuzun geleceği ve hukukun üstünlüğü adına yeni kararlar alacağımız bu dönemde meslektaşlarımızın dayanışması adaletin korunması konusunda en büyük güç kaynağımızdır” dedi.

ADAYLAR KİMLER?

23 bin 684 üyesi olan Ankara Barosu’nda seçimlerde 8 aday yarışacak. Mevcut başkan Mustafa Köroğlu, yeniden Demokratik Sol Avukatlar (DSA) tarafından aday gösterildi.

Avukat Bülent Yücetürk 100. Yıl Demokratik Sol Avukatlar (100. Yıl DSA) Grubu’nun, Hakan Erdem Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu’nun, Mehmet Zeki Kaplan Ankara Barosu Değişim Grubu’nun, Ebru Dönmez Avukat Hakları Grubu Ankara’nın, Coşkun Özgür Piroğlu Mücadeleci Avukatlar Grubu’nun, Doğukan Tonguç Cankurt ise Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı olarak listede yerini aldı.

Avukat İbrahim Akın ise bağımsız aday olarak seçime katılan tek isim olacak.

7 grup ve 1 bağımsız başkan adayının katılacağı başkanlık yarışında üyelerden en çok oyu almayı başaran aday yeni baro başkanı olarak göreve başlayacak.

Genel Kurul’da başkan ve yönetim kurulu seçimi yarın yapılacak.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com