Ünsal Ban’dan bir hikâye: ‘Bir zamanlar, ahlaksız, yalancı ve rüşvetçi bir kadın varmış…’

Sedat Peker'in yayınladığı videolarla adı gündeme gelen eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, sosyal medya hesabından 'ahlaksız, yalancı ve rüşvetçi' bir kadının hikayesini anlattı. Ban'ın hikayesi, eski eşi ve AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nu hatırlattı.

  • ü
  • 12 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Sedat Peker’in yayınladığı videolarda ismi geçen ve Türkiye’deki bütün rüşvet iddiaları arasında geçen eski Türk Hava Kurumu (THK) Rektörü Ünsal Ban, sosyal medya hesabından, “ahlaksız, yalancı ve rüşvetçi” dediği bir kadının hikayesini anlattı. Ban’ın hikayesi, eski eşi ve AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nu hatırlattı. Ban ve Taşkesenlioğlu, Sedat Peker’in iddialarının ardından boşanmıştı, Ban bir süre cezaevinde de kalmıştı.

Ünal Ban’ın anlattığı hikaye şöyle:

“Bir zamanlar, küçük bir kasabada ahlaksız, yalancı ve rüşvetçi olarak tanınan bir kadın varmış. Bu kadın, işlediği kötülüklerle nam salmış ama her seferinde yakayı sıyırmayı başarmış. Ancak bir gün kasabadaki herkes onun gerçek yüzünü görmüş ve artık ona güvenmediklerini fark etmişler.

Kadın, durumun farkına varınca kendini aklamak ve yaptıklarını örtbas etmek için bir plan yapmış. Kapı kapı dolaşarak, her gittiği evde insanlara masum olduğunu anlatmaya çalışıyormuş. Gittiği her kapıda aynı yalanı söylermiş:

– “Benim hakkımda duyduğunuz her şey iftira! Bana iftira atanlar aslında kendi suçlarını örtbas etmek istiyorlar. Ben ne rüşvetçiyim, ne yalancı, ne de ahlaksız!”

Ancak kasaba halkı artık onun oyunlarını biliyormuş. Her kapıyı çaldığında, insanlar ona yüz çevirmiş, ona inanmadıklarını anlamış. Kadın, kapıdan kovuldukça öfkesi artmış, bu sefer de kendini aklamaya çalışmak yerine kötülük yapmaya başlamış.

Bir evin kapısını çaldığında, karşısına çıkan yaşlı bir adam ona demiş:
– “Sen kapı kapı dolaşıp yalanlarını anlatmaya devam etsen de gerçekler değişmez. İnsanlar artık senin kim olduğunu biliyor. Kendi ahlaksızlığını başkalarına bulaştırmaya çalışmakla kimseyi kandıramazsın.”

Kadın, bu sözlerden sonra daha da sinirlenmiş ve kasabanın etrafında dolaşarak insanların arkasından kötü konuşmaya başlamış. Ancak ne kadar çabalarsa çabalasın, herkes onun gerçek yüzünü gördüğü için hiç kimse ona inanmaz hale gelmiş.

Kısa süre sonra, kasabada yalnızlaşmış, kimse kapısını açmaz olmuş. Yalanları ve rüşvetçiliğiyle insanları kandırmaya çalışan kadın, kendi kötülüğünün tuzağına düşmüş ve sonunda kendi yaptıklarının bedelini yalnızlıkla ödemiş.

Bu hikayeden kasaba halkı bir ders çıkarmış: Ne kadar yalan söylerse söylesin, ne kadar kötülük yaparsa yapsın, insan er ya da geç gerçek yüzüyle tanınır ve yaptıklarıyla yüzleşir.”

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Sineren ise söz konusu iddiaları doğrulamıştı.

Öte yandan Ağustos 2022’de AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira tazminat istediği ortaya çıkmıştı. Ayrıca çiftin yaklaşık 5 milyon Euro’ya Malta bandıralı bir tekne kiraladıkları da ortaya çıkmıştı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Zehra Taşkesenlioğlu, boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban’dan ve Sedat Peker’den şikâyetçi olmuştu.

Bunun üzerine Ban, Muğla’nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Zehra Taşkesenlioğlu’na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com