Usta oyuncu Perihan Savaş yürek burkan hikâyesini anlattı: 13 yaşında evlendirildim

Tiyatro sahnesiyle 5 yaşında tanıştığını belirten Savaş, neden 13 yaşında evlendiğini ise şu sözlerle anlattı: "Mahkemeye çıktık. Ben de annemin baskısından kurtulmak için 'evet' dedim."

  • ü
  • 11 Ekim 2024
  • ü
  • Yaşam

Başarılı projelerde yer almış olan usta oyuncu Perihan Savaş, “Çalıştığım süre taze kalabiliyorum. Çalışmadığım zaman çöküyorum. Bazen çok sıkılıyorum, ‘bir süre çalışmayayım’ diyorum ama bu maksimum 10 gün sürüyor.” dedi.

Ahmet Mümtaz Taylan’ın NTV ekranlarında yayınlanan Empati programına konuk olan sanatçı, özel hayatına dair açıklamalar da yaptı.

İbrahim Tatlıses ile evliliğinden bir kızı (Zübeyde Melek) ve Yılmaz Zafer’den bir oğlu (Savaş Zafer) olduğunu belirten Perihan Savaş, annelik hakkında, “Menfaatsiz sevginin en güzel duygusu annelik. Onun için hep en iyisini diliyorsun.” dedi.

‘ÇUKUR DİZİSİNDE ANNEMDEN ESİNLENDİM’

Ailesine ilişkin de konuşan Savaş, “Babam diş hekimiydi, annem tutucu bir kadındı. Hiçbir şeye izin vermezdi, peşimi hiç bırakmazdı. Babamın bana desteği çok oldu” dedi. Ünlü oyuncu, annesinden çekindiğini ve Çukur dizisinde canlandırdığı “Sultan” karakterinde annesinden esinlendiğini ifade etti.

ERKEN YAŞTA EVLİLİK HAKKINDA

Tiyatro sahnesiyle 5 yaşında tanıştığını belirten Savaş, neden 13 yaşında evlendiğini ise şu sözlerle anlattı:

“Ziya askeri okulda okuyordu. Ama hiç istemedi, okuldan çıkmak için evlenmesi gerekiyordu. Amcamlar da oyuncu olmamdan korkuyordu, beni istemeye geldiler. Hatta babam beni destekliyor diye onunla konuşmadılar bir yıl. Biz izin almak için mahkemeye falan çıktık. Ben de annemin baskısından kurtulmak için ‘evet’ dedim.”

Savaş, evliliğinin nasıl sona erdiğini, “Ayrı ayrı evlerde kaldık Allah’tan… Bana ‘tiyatrodan ayrılacaksın’ deyince de zaten evlilik de kafamda bitti” diyerek anlattı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com