Vali, özgeçmişine 15 Temmuz gecesini ekledi: ‘Cami anonsunu bizzat kendisi yazdırmıştır’

Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, valiliğin resmi sitesindeki özgeçmiş kısmına farklı bir özgeçmiş ekledi. 15 Temmuz gecesi Sakarya Vali Yardımcısı olarak yaptığı 'faaliyetleri' tek tek sıralayan Çiçekli, müftüye camilerden anons yapılması talimatı verdiğini, hatta metn, bizzat yazdığını savundu. Çiçekli'nin özgeçmişi şaşkınlık yarattı.

  • ü
  • 11 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı valiler kararnamesinde Karaman Valisi olarak atanan Mehmet Fatih Çiçekli, valiliğin resmi internet sitesinde ilginç bir özgeçmiş paylaştı. Diğer tüm valilerden farklı olarak Çiçekli, 15 Temmuz gecesi yaptığı faaliyetleri tek tek sıraladı, bununla da yetinmeyerek video linki de ekledi.

T24’ten Tolga Şardan’ın aktardığına göre; Bakan Yerlikaya ile birlikte İstanbul Vali Yardımcısı olarak görev yapan Çiçekli, yeni kabinede İçişleri Bakanı olmasıyla beraber Yerlikaya ile Ankara’ya taşındı. Önce İçişleri Bakanı Özel Kalem Müdürü, akabinde de Bakanlık Genel Sekreteri’ydi.

Vali Çiçekli, 15 Temmuz sırasında da Sakarya’da vali yardımcısıydı. Dönemin Sakarya Valisi ise, Hüseyin Avni Coş’tu. Çiçekli, Karaman’a atanmasıyla birlikte pek benzeri görülmeyen bir özgeçmişi yayımladı.

15 Temmuz sırasındaki çalışmalarını detaylı biçimde ve link de ekleyerek paylaşan Vali Çiçekli’nin özgeçmişindeki bölüm şöyle:

İLGİNÇ ÖZGEÇMİŞ: CAMİ ANONSUNU YAZDIRMIŞTIR

“15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Sakarya Vali Yardımcısı olan Vali Mehmet Fatih Çiçekli; o gece ‘Sakarya Valiliğindeki durum nedir?’ düşüncesi ile geldiği valiliğin darbeci hainler tarafından henüz işgal edilmiş olduğunu ve valiliğin şehrin dışında olması nedeniyle halk tarafından bu durumun bilinmediğini fark edince, vaziyetin en kısa ve en etkili yoldan halka duyurulması ve halkın topyekûn desteği ile valiliğin kurtarılabilmesi için il müftüsüne tüm camilerden merkezi anons sistemi ile halkın valiliğe çağrılması talimatını vermiştir.

Bu emre direnen il müftüsüne karşı vali yetkisini kullanmak zorunda kalmış, hatta anons metnini dahi ‘Vatan için, millet için, devlet için, demokrasi için tüm halkımızı Valilik ve Emniyet’e çağırıyoruz’ şeklinde bizzat kendisi yazdırmıştır.

Anonslara icabet ederek valilik etrafına toplanan binlerce Sakaryalı ile halkın üzerine rastgele ateş açılmasına ve 16 kişinin ilk anda yaralanmasına rağmen Sakarya Valiliği’nin kahraman Sakarya halkıyla saat 01:00 sularında kurtarılmasına öncülük etmiştir.”

BAKAN YARDIMCILARINA MI GÖNDERME YAPIYOR?

İlginç özgeçmişi paylaşan gazeteci Şardan, “Vali Çiçekli’nin böylesi bir özgeçmişle ‘kendini izah etmeye çalışmasının’ elbette kendine göre bir anlamı olmalı. Yoksa, 15 Temmuz gecesinde, halen İçişleri Bakan Yardımcılıklarını yürüten Münir Karaloğlu’nun Antalya Valisi, Mehmet Aktaş’ın da Karabük Valisi olarak görev yaptığı döneme mi atıfta bulunuyor acaba?” diye yazdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com