Valilere çağrı yapan Şimşek’e: ‘Tasarruf isteyeceği kişi Erdoğan’dan başkası değil’

Bakan Şimşek’in “Harcadığımız para babamızın parası değil" diyerek valilere tasarruf çağrısı yapması üzerine gazeteci Mehmet Y. Yılmaz, Erdoğan'ı işaret etti.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Erdoğan ve Mehmet Şimşek. (FOTOĞRAF: KAYHAN ÖZER / POOL / AFP)

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in valilere yönelik “Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Gösterişten uzak, mütevazı bir kamu anlayışına mecburuz” şeklinde yaptığı tasarruf çağrısını gazeteci Mehmet Y. Yılmaz T24’teki köşesine taşıdı.

Yılmaz, tasarruf yapılmasını isteyeceği kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirttiği yazısının ilgili bölümü şöyle:

Koskoca Maliye Bakanı’nın, bütçeye bakıp 2,7 trilyon liralık açığı gördükten sonra valilere tasarruf tavsiye etmesi de ilginç tabii.

Tasarruf yapılmasını isteyeceği kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başkası değil.

Bu yıl sadece Okluk ve Ahlat’taki saraylarındaki ek inşaatlar için toplam 1 milyar liraya yakın para harcanacakmış.

Cumhurbaşkanı yurt dışına giderken özel bir Jumbo jet kullanıyor. Gittiği yerde binsin diye makam araçları askeri nakliye uçaklarıyla önceden gönderiliyor. Resmi heyet ayrı, Cumhurbaşkanı ve yakınları ayrı bir uçağa biniyor.

“Kamu – Özel İşbirliği” projeleri diye pazarlanan ama aslında müteahhitlere Hazine’den servet transferini hedefleyen projelere harcanan paranın hesabını soran yok, çünkü tam hesabı bilen bile yok.

Kimsenin kullanmadığı köprülere, otoyollara hem de Euro ya da dolar enflasyonuna göre garanti parası dağıtılırken Maliye Bakanı’nın, devlet dairelerinde iki lamba az yandı diye tasarruf edilebileceğini zannetmesi de bir tür fıkra olmalı.

“Maliye Bakanı’nın biri, bir gün tasarruf tedbirleri almaya karar vermiş” diye başlayan bir fıkra!

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com