Naci Görür: Marmara’da 30 yıl içinde deprem olma olasılığı yüzde 47

Naci Görür, Marmara'da 30 yıl içinde deprem olma olasılığının yüzde 47 olduğunu söyledi: 25 senedir ‘İstanbul depreme hazırlansın’ diye bağırıyoruz. 1999 depreminden sonra söylemeye başladık, 25 sene geçti ortada hükümet ile belediye kavgasından başka bir şey yok.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi’ne ilişkin konuştu. Görür,  “Bilimsel araştırmalar, Marmara’da 30 yıl içerisinde depremin olma olasılığının bugün revize rakamı yüzde 47 olarak öngörüyor” dedi.

Görür, şöyle devam etti: “Yüzde 47 şaka değil. Yazı-turayı yüzde 50 ile atıyorsun. Yani böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız. 25 senedir ‘İstanbul depreme hazırlansın’ diye bağırıyoruz. Yani 1999 depreminden sonra onu söylemeye başladık, 25 sene geçti daha bir şey yok ortada. Ortada ne var? Hükümet ile belediyenin kavgası var.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen ‘5. Proses Emniyeti Sempozyumu ve Sergisi’ne Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür misafir konuşmacı olarak katıldı.

‘SİSMİK BOŞLUK OLUŞTU, MUHAKKAK DOLACAK’

Marmara’da muhakkak bir deprem olacağını söyleyen Görür, “Birincisi 1912’de Şarköy’de Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey kolu üzerinde deprem var, 1999’da Kocaeli’de deprem var. İkisinin ortası Marmara Denizi. Sismik bir boşluk oluştu. Bu sismik boşluk matematiksel olarak muhakkak dolacak. Yani muhakkak burayı bir deprem dolduracak. En son deprem de bu fay üzerinde 1766 yılında. Ortalama 250 senede bir deprem üretiyor” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

25 senedir İstanbul’un depreme hazırlanması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Görür, “Gönül ister ki bu tehlikenin boyutunu görenler sadece araştırma, çalışma değil bizi yönetenler de farkına varsın, önlem alsın, İstanbul’u depreme hazırlasın. 25 senedir ‘İstanbul depreme hazırlansın’ diye bağırıyoruz. Yani 1999 depreminden sonra onu söylemeye başladık, 25 sene geçti daha bir şey yok ortada. Ortada ne var? Hükümet ile belediyenin kavgası var. Bir kent hükümetiyle, yerel yönetimiyle, halkıyla el ele, kol kola, omuz omuza, inanç birliğiyle çalışmazsa, gece-gündüz uğraşmazsa depreme hazırlayamazsınız, sonucu çok kötü olur. Bunu gördüğünüz halde biz başka hangi mevzuları konuşuruz görüyorsunuz, yani hayat memat meselesi diye ‘Beka’ meselesi diye siyasetçilerin, neyi konuştuğunu görüyoruz. Güler misin, ağlar mısın?” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com