Tanpınar’ın satır aralarındaki müzik dünyası CRR’de

Türk edebiyatının büyük ismi Ahmet Hamdi Tanpınar’ın satırlarında iz bırakan bestekârların eserlerinden oluşan seçkin bir repertuvar CRR'de sanatseverleri bekliyor.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Kültür

Ahmet Hamdi Tanpınar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Türk Müziği Topluluğu 11 Ekim’de verecekleri sezonunun ilk konserinde Ahmet Hamdi Tanpınar’ın satır aralarındaki musikiyi sahneye taşıyacaklar. Tanpınar’ın özellikle Huzur ve Beş Şehir gibi başyapıtlarında öne çıkan bestekârların eserlerinden seçkiyle hazırlanan konserde müzikseverler, müziğin edebiyatla buluştuğu bir akşam yaşayacak. Şef Hakan Talu yönetiminde gerçekleşecek konserde, metinleri eğitimci Türkolog Reyhan Çınar okuyacak.

TANPINAR’IN SATIR ARALARINDAN CRR’YE

Konser, Abdülkadir Meragi’nin Segâh Kâr eseriyle başlayacak, ardından Itrî’nin unutulmaz bestesi Nevakâr ile devam edecek. Dede Efendi‘nin iki önemli eseri olan Ferahfeza Peşrev ve Sultanıyegah Ağır Semai de dinleyicilere sunulacak. Tab’î Mustafa Efendi’nin Beyati Ağır Semaisi ve III. Selim’in bestesi Muhayyer Sünbüle Şarkısiyle müzikseverler geçmişin derinliklerine yolculuk yapacak. Konser, Neyzen Emin Efendi’nin Neva Saz Semaisi ile sona erecek.

ZENGİN REPERTUVARLI BİR MÜZİK ZİYAFETİ

Zengin repertuvar, Tanpınar’ın edebi dünyasında yer verdiği musiki ruhunu sahneye taşıyarak, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Konser öncesi CRR fuayesinde gerçekleşecek söyleşide ise yazar Beşir Ayvazoğlu Tanpınar’ın ses dünyasını anlatacak. Konser biletleri 40 ve 90 TL olarak CRR gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com