AKP’li Tayyar: Zam beklenenin altında kaldı, emekliler arasında adalet sağlanmadı

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 5'lik zammın beklentinin altında olduğunu belirterek, "En azından emekliler arasındaki farklılık ortadan kaldırılmalıydı. İyi olmak kolaydır, zor olanı adil kalmaktır. Bu zoru başarmalı, adil davranabilmeliydik" dedi.

  • ü
  • 17 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar.

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki yüzde 5’lik zamma tepki göstererek, “En azından emekliler arasındaki farklılık ortadan kaldırılmalıydı. İyi olmak kolaydır, zor olanı adil kalmaktır. Bu zoru başarmalı, adil davranabilmeliydik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5’lik zam yapılacağını açıklaması hiç kimseyi memnun etmedi. Emekliler, emekli derneği yetkilerinin yanı sıra AKP’liler de bu zamma tepki gösterdi.

Bir süredir AKP yönetimini eleştirileriyle gündeme elen eski Milletvekili Şamil Tayyar, rakamların beklentinin altında olduğunu belirterek, emekliler arasında adil bir maaş artışı yapılmadığını kaydetti.

Tayyar’ın paylaşımı şöyle:

“SSK ve Bağkur emekli maaşlarına ilave yüzde 5 zam yapıldı. Emekli maaşındaki alt sınır da 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Lafı eğmeden bükmeden ifade etmek gerekirse bu rakamlar beklentilerin altında kaldı. Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlukları biliyorum, imkanların zorlandığının da farkındayım. En azından emekliler arasındaki farklılık ortadan kaldırılmalıydı. İyi olmak kolaydır, zor olanı adil kalmaktır. Bu zoru başarmalı, adil davranabilmeliydik.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com