Profesör, keşfettiği yeni akrep türüne karısının adını verdi: ‘Euscorpius gulhanimae’

Konya'da Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, keşfettiği yeni akrep türüne eşinin ismini vererek Euscorpius gulhanimae adını koydu. Beyşehir Gölü’ndeki saha çalışmalarında tespit edilen akrep, Türkiye'deki bilinen akrep türü sayısını 49'a çıkardı.

  • ü
  • 09 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, Konya Beyşehir’de keşfettiği akrebe karısının adını verdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yağmur, Beyşehir Gölü Hacıakif Adası’ndaki saha çalışmaları sırasında gördüğü akrebin, daha önce tanımlanmamış olduğunu düşünerek literatür taraması yaptı.

İncelemeler sonucunda akrebin ‘Euscorpius’ cinsine ait daha önce tanımlanmamış bir tür olduğu tespit ettiğini söyleyen Yağmur, bu keşifle Türkiye’de bilinen akrep türü sayısının 49’a, Euscorpius cinsine ait tür sayısınınsa 17’ye yükseldiğini açıkladı.

Yağmur, yeni türün açık sarı, kırmızımsı ve kahverengi renkler taşıdığını kaydederek şöyle konuştu:

“Kaideli uzun kıl sayısının en yüksek olduğu tür olarak dikkati çekiyor. Keşif, ABD’de yayımlanan Euscorpius dergisinde 19 Ağustos 2024 tarihinde bilim dünyasına duyuruldu. Çalışmalarıma verdiği destekten dolayı bu türe eşim Gülhanım Yağmur’un adını vererek Euscorpius gulhanimae olarak adlandırdım. Türün zehri insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmuyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com