Besê Hozat’tan Bahçeli’ye: Bunlar yeni oyun peşinde, buyur İmralı orada

KCK Eş Başkanı Besê Hozat, Devlet Bahçeli'nin DEM Partililerle el sıkışmasını, "Bunlar yeni bir oyun peşindedir. Bunların derdi öyle Kürtlerle barışmak değil." dedi.

  • ü
  • 08 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Besê Hozat, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni yasama yılının açılışında DEM Partililerle tokalaşması üzerine başlayan tartışmalar hakkında konuştu.

Bianet’in aktardığına göre; Medya Haber’de yayınlanan özel bir programda konuşan Hozat, Bahçeli’nin DEM Partililerle el sıkışmasını “Bunlar yeni oyunlar peşindeler” şeklinde yorumladı.

‘BUYUR, İMRALI ORADA’

“Bir yaklaşımın varsa “Keremke (buyur), İmralı oradadır” diyen Hozat’ın konuşması özetle şöyle:

“Devlet Bahçeli, AKP MHP faşist rejiminin temel aktörüdür. Şu an Türkiye, Devlet Bahçeli’nin zihniyetiyle yönetiliyor. Türkiye’yi Devlet Bahçeli yönetiyor, MHP yönetiyor. Devlet Bahçeli çözüm istesin, kimse bir şey diyemez. Alsın Erdoğan’ı da Özgür Özel’i de, İmralı’ya gitsin. Gider mi? Gitmez. Çünkü bunlar yeni bir oyun peşindedir. Bunların derdi öyle Kürtlerle barışmak, Kürtlerle anlaşmak, Kürtlerin haklarını tanımak değil.”

‘YENİ BİR KOMPLO ÖRÜYORLAR’

Hozat, “Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar yeni bir oyun, yeni bir hile, yeni bir komplo örüyorlar.” ifadeleriyle devam eden konuşmasında şöyle dedi:

“İçeride muhalefeti tamamen etkisiz hale getirme, Kürtlerde kafa karışıklığı yaratma, Kürtleri mücadelesiz bırakma, pasifleştirme, mücadele, direniş iradesini kırma, DEM Parti içerisinde de, demokratik siyaset içerisinde de yapabilirse, başarabilirse bir parçalanma yaratma, CHP’yi tamamen teslim alma, kendi hizmetine koyma… Oyun budur. Gerçek budur. O tokalaşmanın altında yatan niyet budur. Amaç budur. Bunun çok açık görülmesi gerekiyor.

‘BAHÇELİ İSTESE TECRİDİ BİR SAATTE BİTİRİR’

Devlet Bahçeli’nin, AKP’nin, Erdoğan’ın böyle bir niyeti, yaklaşımı varsa ‘kerem ke’ (buyur) İmralı oradadır. Sizin denetiminizdedir, işkence, tecrit sistemini kendiniz kurmuşsunuz, mutlak bir tecrit uyguluyorsunuz. Yıllardır Önderlikten haber alınamıyor. Şimdi Devlet Bahçeli de istese oradaki tecridi bir saat içerisinde bitirebilir. Çok kirli, çok sinsi bir politika yürütülüyor. Bu da tamamen Kürt soykırımını, politikasını yürütmeden muhalefeti tamamen devre dışı bırakmayı, Kürt halkını tamamen etkisiz hale getirmeyi hedefliyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com