Bakanın ‘elektriğe zam yok’ açıklamasına tepki: Ücretlere az zam yapmak için dalavere

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Bakanı Alparslan Bayraktar'ın bu yıl elektriğe zam olmayacağı yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Enflasyonu bu yıl olduğundan düşük gösterip, ücretlere yılbaşında AZ zam yapmak için kata-külli, Dalavere!" dedi.

  • ü
  • 07 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaza 3 ay boyunca zam yapılmayacağını duyurdu. Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bakanın açıklamasının olduğu haberi alıntılayarak, “Enflasyonu bu yıl olduğundan düşük gösterip, ücretlere yılbaşında AZ zam yapmak için kata-külli, Dalavere!” ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Bayraktar, “Elektrik ve doğalgaza 3 ay boyunca zam yok” dedi. Ayrıca, “Elektrik ve doğalgaz destekleri 2025’te yeniden belirlenecek” diyen Bayraktar, “Elektrik tüketimi yüksek olana destek az olacak” dedi.

Ekonomist İris Cibre de bakanı zam haberinin çalışanlara yapılacak zammı etkileyeceğini belirterek, “3 ay elektrik ve doğalgaza zam yok demek “Yönetilen zamları Ocakta yapalım, böylece 2024’ün enflasyonunu şişirmeyelim Böylece, 2025 enflasyon beklentisine göre ücret zammı yaparken üzerimizde fazla baskı olmasın” dedi.

İran’daki enerji tesislerinin vurulması durumunda Türkiye’ye doğalgaz arzı etkilenir mi sorusuna da yanıt veren Bayraktar, “Petrol tarafında arz noktasında bize etkisi olmaz. Ama doğalgaz tarafında İran ile uzun dönemli bir anlaşmamız var. Doğalgaz altyapısına sıkıntı gelirse arz ile alakalı bizi etkileyecek bir durum olabilir. Ama temel stratejimiz arz çeşitliliği. Uzun dönem LNG anlaşmaları da bunun bir parçası” ifadelerini kullandı.

İSRAİL’E UÇAK YAKITI VERİLİYOR MU?

İsrail’e uçak yakıtı verildiği iddialarını yalanlayan Bayraktar, “İsrail’e uçak yakıtı gitmiyor. Ceyhan’dan ham petrol dahi İsrail’e gitmiyor” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com