DEM Partili Koçyiğit: ‘Bahçeli’nin tesadüfen geldiğini düşünmek saflık olur’

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına giderek tokalaşmasının "tesadüf olmadığını" belirterek, "El sıkmanın ve barış mesajı vermenin kendileri açısından bir sıkışmışlığın sonucunda olduğunu düşünüyorum" dedi.

  • ü
  • 07 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’nin açılışınca DEM Parti sıralarına giderek tokalaşması ve daha sonra “barış mesajları” vermesinin yankıları sürüyor. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Bahçeli’nin bu hareketinin “tesadüf olamayacağını” belirterek, Cumhur İttifakı’nın bir çıkış aradığını savundu.

Gazete Duvar’a konuşan Koçyiğit, “Devlet Bahçeli’nin öylesine, tesadüfen geldiğini düşünmek ya hiç siyaseti bilmemek olur ya da çok saflık olur. Ben de kesinlikle ‘öylesine’ bir geliş olmadığını düşünenlerdenim. Bilerek, isteyerek sıralarımıza geldi ve eş genel başkanımızla, bizlerle tokalaştı” dedi.

“1 Ekim resepsiyonunda yaptığı barış vurgusu da önemli bir vurgu” diyen Koçyiğit, “Bahçeli tarafından söylenmiş olması nedeniyle önemli. Kürt karşıtlığı ve barış karşıtlığı üzerine kendi siyasetini yürüten bir parti MHP. Bu yüzden Bahçeli’nin barış çıkışı önemli. Ama sadece burayla sınırlı kalan bir barış vurgusunun da ilerletici olmadığını, bu vurgudan bir çözüm süreci çıkmayacağının da altını çizmek gerekiyor. Tek başına bir tokalaşmadan ya da barış vurgusundan bir yeni dönem başlangıcı, bir çözüm okuması yapmak çok erkenci bir yorum olur. Pratik adımlarla desteklenirse, devamı gelirse, toplam bir şeye dönüşebilir” ifadelerini kullandı.

“Ben bu merhabalaşmanın önemsiz ve anlamsız olduğunu düşünmüyorum” diyen Koçyiğit, “Tabii ki önemlidir, anlamlıdır, bilerek ve isteyerek yapılmıştır. Ama başka pratik adımlarla desteklenmeden bu sürece çok fazla anlam yüklemeyi doğru bulmuyorum” dedi.

‘İKTİDAR YOLUN SONUNA GELDİ’

Türkiye’de 2015 sonrasında ciddi bir kutuplaşma ve kamplaşma olduğunu kaydeden Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Kimsenin kimseyle neredeyse temas edemez hale geldiği siyaset zeminini özel olarak AKP ve MHP yarattı. Bu kamplaşmanın bir dönem için iktidara kazandırdığını gördük. İktidar bu yöntemle; beka söylemiyle, milliyetçi ve dini duygulara seslenerek kendi seçmenini konsolide etmek istedi. Ama son yerel seçim gösterdi ki bu konuda bir yolun sonuna gelinmiş durumda” yorumunda bulundu.

‘İKTİDAR SİYASİ BİR YOL AYRIMINDA’ 

İktidarın siyasi bir yol ayrımında olduğunu kaydeden Koçyiğit, “Bir tercih yapmak zorundalar. Önümüzde bir genel seçim var, bir anayasa tartışması var, bölgesel bazı gelişmeler var. Bütün bunların içerisinde siyaseti daha da kutuplaştırıp kamplaştırmamanın günün sonunda bu iktidara kazandıracağı hiçbir şey yok” dedi.

‘BAHÇELİ’NİN TUTUMU İKTİDARIN SIKIŞMIŞLIĞININ SONUCU’

Koçyiğit, şöyle devam etti: “Burada şu soru açığa çıkıyor: Ne yapılabilir? Bu soru bugün herkes açısından önemli bir soru. Ben iktidarın da bu soruyu sorduğunu ve bazı fikirler geliştirdiğini düşünüyorum. Bugün konuştuğumuz el sıkmanın ve barış mesajı vermenin de tam da böyle bir tartışmanın ve kendileri açısından bir sıkışmışlığın sonucunda olduğunu düşünüyorum.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com