Icardi’den sonra ilk: Inter’in yıldızı Marcus Thuram başardı

Thuram tarihi performansı ile galibiyetin baş mimarı oldu ve takımını Serie A'da ikinci sıraya yükseltti.. Ancak lider Juventus'un bir maçı eksik.

  • ü
  • 06 Ekim 2024
  • ü
  • Spor

Inter’in yıldız oyuncusu Marcus Thuram, Serie A’daki ilk, Avrupa’nın beş büyük ligindeki ikinci hat-trick’ine imza attı. 2017’de Mauro Icardi’nin Atalanta’ya karşı attığı gollerden bu yana, aynı Serie A maçında iki kafa golü atan ilk Inter oyuncusu oldu.

Thuram’ın bu tarihi performansı, Inter’in Torino karşısında aldığı 3-2’lik galibiyetin baş mimarı oldu ve takımını Serie A’da ikinci sıraya yükseltti. Ancak lider Juventus’un bir maçı eksik.

BEŞ BÜYÜK LİGDE İKİNCİ HAT-TRICK

Opta’nın verilerine göre, bu Thuram’ın Avrupa’nın beş büyük liginde başardığı ikinci hat-trick oldu. Fransız yıldız daha önce 2022 yılında Borussia Mönchengladbach formasıyla Almanya DFB Pokal’da Oberachern’e karşı üç gol kaydetmişti.

INTER’İN TARİHİNE GEÇTİ

Torino karşısında kaydettiği üç golün ikisini kafa vuruşlarıyla atan Thuram, Inter tarihine geçti. Bu başarıyı en son 2017 Kasım ayında Mauro Icardi Atalanta’ya karşı göstermişti.

GOL KRALLIĞINDA ZİRVEDE

Ayrıca Thuram, bu sezon Serie A’da hat-trick yapan diğer isim olan Atalanta’nın golcüsü Mateo Retegui ile birlikte gol krallığında zirveye oturdu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com