Erdoğan’ın alışveriş yaptığı Tarım Kredi marketin ürünleri de taklit ve tağşiş çıktı

Çiftçiden halka güvenilir gıda temini sloganı ile üretim yapan Tarım Kredi Kooperatiflerine ait işletmelerdeki ürünlerin de hileli üretim kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesinde yer aldı.

  • ü
  • 06 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatif Marketini ziyaret ederek alışveriş yaptı.

Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin ürettiği ürünler de tağşiş listesinde yer aldı. Çiftçiden halka güvenilir gıda temini sloganı ile üretim yapan Tarım Kredi Kooperatiflerine ait işletmelerdeki ürünlerin de hileli üretim kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesinde yer alması hileli gıda üretiminde Türkiye’nin içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

Tarımdanhaber’den Sadettin İnan’ın haberine göre, Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri A.Ş’ye ait olan ancak daha sonra Tarım Kredi Yağ Şirketi’ne bağlanan Balıkesir/Gömeç’teki zeytinyağı fabrikasında üretilen zeytinyağlar da hileli çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı denetimlerde fabrikada üretilen natürel sızma zeytinyağlarına daha düşük kaliteli zeytinyağlarının karıştırıldığını tespit etti.

NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞINA DAHA DÜŞÜK KALİTEDE ZEYTİNYAĞI KARIŞTIRMIŞLAR!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Balıkesir Gömeç’teki zeytinyağı fabrikasında üretilen zeytinyağlarının büyük bir bölümü Tarım Kredi Marketlerde satılıyor. Tarım Kredi Marketlerde satılan natürel sızma zeytinyağlarının da düşük kaliteli zeytinyağı karıştırılarak vatandaşa satılması, hileli üretimde yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

TARIM BAKANLIĞININ YAYINLADIĞI LİSTELER BİR BİRİYLE ÖRTÜŞMÜYOR

Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığının yayınladığı taklit ve tağşiş listelerinin bir biriyle örtüşmediği ortaya çıktı. Kamuoyu duyurusuyla birlikte yayınlanan pdf dosyasındaki firma ve ürün listesi ile www.guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yayınlan firma ve ürün listeleri bir biriyle örtüşmüyor.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Balıkesir Gömeç’teki zeytinyağı fabrikasında üretilen zeytinyağları ile ilgili hileli üretim bilgileri Bakanlığın web sayfasında yer almazken diğer yandan pdf dosyasında yer alıyor. Bu çelişki Tarım Bakanlığındaki liyakatsızlığı gözler önüne sererken, hileli üretimle ilgili yayınlanan verilerin de güvenirliliğinin sorgulanmasını gündeme getirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com