Saray’da elden ele dolaşan anket: Muhalefetin oyu Erdoğan’ın iki katı

Metropoll'un Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ankettinde muhalifet adaylarının oy toplamının Erdoğan'ın iki katı çıkmasısı dikkat çekti. Bütün partilerin ikinci adayının Ekrem İmamoğlu olduğu ortaya çıktı.

  • ü
  • 06 Ekim 2024
  • ü
  • Politika

MetroPoll Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katıldığı dört adaylı bir cumhurbaşkanlığı seçimdeki oy oranı belirlendi. Erdoğan yüzde 28,1 ile ilk sırada yer aldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş Yüzde 24.2, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 18.2, Selahattin Demirtaş’a ise yüzde 9,7 oranında oy vereceğini söyleyen çıktı. MHP’li seçmenin yüzde 20’ye yakını Mansur Yavaş’a oy vereceğini belirtti. İYİ Partili seçmenin yüzde 63’ü Yavaş’a oy vereceğini belirtiyor. DEM Partili seçmenin yüzde 15’i İmamoğlu’na oy vereceğini belirtti.

Metropoll Eylül 2024 Türkiye’nin Nabzı anketine katılanlara “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tercihiniz ne olur?” sorusunu yöneltti. Katılımcıların yüzde 27.6’sının tercihi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 21.9 ile ikinci sırada yer aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 7.4 olurken onu yüzde 4.3 ile Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş izledi.

İKİNCİ TERCİHTE EN POPÜLER KİŞİ

Fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 38.8 ile dikkat çekti. Metropoll’den verilere ilişkin olarak, “İmamoğlu genel seçmenin kesişim kümesi olarak görünüyor. Yüzde 28 ile ikinci tercihte en popüler kişi konumunda” ifadesini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Metropoll’ün cumhurbaşkanı seçimine dair son anketini, “Beştepe’deki Saray’ın odalarında elden ele dolaşan, konuşulan ve biraz da panik yaratan bir anketin sonuçlarını sizinle paylaşayım” diyerek yazdı.

MetroPoll’un son anketinde AKP 31,9, CHP 31,4 olarak tespit edilmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com