Okul idaresi tasarruf için sifonları söktü: ‘İnanmayacaksınız ama bu da oldu’

Veliler, eksik temizlik personeli nedeniyle okulların yeterince temizlenmemesine isyan ederken, Samsun'daki 'tasarruf' uygulaması "Bu kadar da olmaz" dedirtti.

  • ü
  • 05 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Yeni eğitim öğretim yılı başladığı günden beri sorunların ardı arkası kesilmiyor. Veliler, eksik temizlik personeli nedeniyle okulların yeterince temizlenmemesine isyan ederken, Samsun’daki ‘tasarruf’ uygulaması “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Millli Eğitim Bakanlığı eğitim harcamalarında birçok kesintiye gitti. Temizlik personelinin haftalık çalışma günü 3’e düşürüldü. “Her okula 1 öğün yemek” sözü de tutulmadı. Bakanlıktan aldığı ödenek yetersiz gelen okul idarecileri çeşitli yollara başvurmaya başladı. Ancak iş öyle bir noktaya vardı ki bazı idarecilerin iyi niyeti sorgulanır hale geldi.

TASARRUF ‘SİFON SUYU’NDA

Derin Yoksulluk Ağı üyesi Hacer Foggo, Samsun Malazgirt İlkokulu’na ait olduğu iddia edilen iki fotoğraf paylaştı. Foggo’nun aktardığına göre okul yöneticisi, tuvaletlerdeki sifonları ‘tasarruf tedbirleri’ nedeniyle söktü.

‘İNANAMAYACAKSINIZ AMA BU DA OLDU’

Foggo, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İnanmayacaksınız ama bu da oldu. Samsun Malazgirt İlkokulu’nda tuvalet sifonları iddiaya göre ‘tasarruf’ tedbirleri denilerek okul yöneticisi tarafından söküldü. Çocukların sağlığı tehlike altında.”

Görüntüler büyüt tepki çekti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com