Kanser hastası Abdurrahman Gemicioğlu’nun cezaevine giriş işlemi ambulansta yapıldı

Yargıtay tarafından KCK'ya üye olduğu iddiasıyla cezası onanan Abdurrahman Gemicioğlu, ağır hastalıkları nedeniyle ambulansla sevk edildiği Van Cezaevi’nde işlemleri yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

  • ü
  • 04 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Yargıtay tarafından cezası onanan Abdurrahman Gemicioğlu, ağır hastalıkları nedeniyle ambulansla sevk edildiği Van Cezaevi’nde işlemleri yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

67 yaşındaki ağır hasta Abdurrahman Gemicioğlu hakkında verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Kolon kanseri, prostat, kalp yetmezliği, şeker, tansiyon ve anksiyete gibi birçok hastalığı bulunan Gemicioğlu, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesindeki evine dün yapılan baskınla gözaltına alındı. Yüksekova Adliyesi’ne götürülen Gemicioğlu, kararın yüzüne okunmasının ardından ambulansla Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne götürüldü. Ambulansla cezaevine götürülen Gemicioğlu’nun 10 saat boyunca ambulansta bekletildiği kaydedildi. Cezaevine giriş işlemleri yapıldıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırılan Gemicioğlu’nun tedavi altına alındığı öğrenildi.

GEMİCİOĞLU’NUN HASTALIKLARI

Elif Gemicioğlu babasının bir yıla yakın süredir Van ve Yüksekova’da gibi birçok hastanede kolon kanseri tedavisi gördüğünü belirterek, “Babam 6 ay boyunca bağırsakları vücut dışındaydı ve bu şekilde tedavi görüyordu. Bir ay önce bağırsakları tekrar içeri alındı. Babamın 9 Ekim’de kolonoskopi randevusu var. Yine iki gün önce kalp rahatsızlığından kaynaklı hastaneye kaldırıldı. Babamın ayrıca kalp yetmezliği rahatsızlığı var. Eskiden kalbinin çalışma oranı yüzde 35’lerde iken şimdi se yüzde 20’lere düşmüş. Babamda tüm bu ağır hastalıklarının yanı sıra tansiyon ve şeker hastalıkları da bulunuyor. Son zamanlarda antidepresan ilaçları kullanıyordu. Belli aralıklarda hafıza kaybı yaşıyor. Şu an bile başından neler geçtiğini idrak edecek durumda değil” dedi.

‘TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK DURUMDA DEĞİL’

Gemicioğlu, “Babam siyasi ve legal çalışmalar yürüten ve şu an milyonlarca insanı temsil eden bir partide çalışmalar yürütüyordu. Yaklaşık iki yıldır birçok hastanede ağır hastalıkları nedeniyle tedavi görüyordu. Babamın sağlık durumu çok ağır ve cezaevinde temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değil. Derhal serbest bırakılmasını ve tedavisinin kaldığı yerden devam edilmesini istiyorum. Tüm kamuoyunun harekete geçmesini ve Adalet Bakanının tutuklama kararını gözden geçirmesini istiyoruz. Kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir kişinin yeri cezaevi değil hastanelerdedir. Babamın yaşam riski olmasına rağmen ambulansa bindirilerek Wan’a cezaevine gönderilmek üzere getirilmesi kabul edilir bir durum değil” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Abdurrahman Gemicioğlu’na, 2012’de Yüksekova’da, “KCK” adı altında “örgüt üyeliği” olmak iddiasıyla dava açılmıştı. Gemicioğlu, yargılandığı davada 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 2019 yılında verdiği kararı bir süre önce onadı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com