Beyoğlu’nda bir kadına tecavüz girişiminde bulunan 2 saldırgan yeniden gözaltında: ‘Sosyal medya adaleti’

Beyoğlu'nda tek başına yürüyen bir kadına tecüvüz girişiminde bulunduğu kamera kayıtlarına yansıyan 2 erkek serbest bırakılmıştı. Saldırganlar sosyal medya baskısıyla yenidene gözaltına alındı.

  • ü
  • 04 Ekim 2024
  • ü
  • Gündem

Beyoğlu’nda tek başına yürüyen bir kadına tecüvüz girişiminde bulunan, ‘kadının şikâyetçi olmaması’ iddiasıyla serbest bırakılan 2 saldırgan erkek tepkiler üstüne yine gözaltına alındı.

EGM’DEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 24.09.2024 tarihi saat 04.15 sıralarında Beyoğlu İlçesi Şehit Muhtar Mahallesi’nde meydana gelen cinsel saldırı olayı ile ilgili olarak; sokak ortasında yürüyen bir kadına cinel saldırıda bulunan Ö.K. ve S.Y. isimli şahıslar olay yerinde devriye gezen Güvenlik Timleri Şube Müdürdlüğü ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında Cinsel Saldırı suçundan adli işlem başlatılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde iki skandal üst üste yaşandı. İki erkek kendi halinde yürüyen bir kadını köşeye sıkıştırarak tecüvüz etmeye kalkıştı. Çevre sakinlerinin araya girmesiyle gözaltına alınan iki kişi bir gece nezarette kalmadan serbest bırakıldı.

Türkiye, polis memuru Şeyda Yılmaz’ın suç makinesi Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilmesini konuşurken Beyoğlu’nda ‘cinsel saldırı’ dahil çok sayıda suç kaydı olan iki kişi yolda bir kadına tecavüz girişiminde bulundu. Saldırganlar serbest bırakıldı.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

Olay, 1 Ekim Salı günü saat 04.00 sıralarında Hüseyinağa Mahallesi’nde meydana geldi. Gece saatlerinde iki kişi sokakta yürüyen 25 yaşındaki İ. A.’yı takibe etti. Bir süre sonra kadının üzerine yürüyen şüpheliler tecavüz girişiminde bulundu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Çığlık atan kadını kurtarmak için çevredekiler müdahale etti. O sırada tacizcilerden biri, “amcamın kızı” diyerek çevrdekilerden kurtulmak istedi. Vatandaşlar ‘Amcanın kızı olsa ne olur” tepki gösterdi. Şüpheliler olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

SERBEST BIRAKILDILAR

İ. A.’nın şüphelilerden şikayetçi olmadığı öğrenildi. Şüpheliler Semir T. (31) ve Ömer K. (27) ise ifadeleri alınması sonrasında serbest bırakıldı.

YÜRÜYEN SUÇ MAKİNELERİ

Semir T.‘nin “cinsel saldırı”, “mukavemet”, “uyuşturucu madde kullanmak, “gasp” suçlarından Ömer K.’nın ise “cinsel saldırı, “kasten yaralama”, “mukavemet”, “otodan hırsızlık” suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com