Filmi yine yasaklanan yönetmen Nejla Demirci: ‘CHP’nin vicdanına havale ediyorum’

Yönetmen Nejla Demirci, Kanun Hükmü filminin Antalya ve Ankara festivallerinden sonra bir kez daha yasaklanmasına isyan etti. Yasağın “Komedi filmlerine taş çıkartacak" cinsten olduğunu söyleyen Demirci, "Bu filme yapılan işkenceyi Cumhuriyet Halk Partisi'nin vicdanına emanet ediyorum" dedi.

  • ü
  • 04 Ekim 2024
  • ü
  • Kültür

Geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivalİ’nde sansürlenen Kanun Hükmü belgeseli, bu yıl da festivale alternatif olarak düzenlenen etkinlikte yasaklandı. Bir öğretmen ve bir doktorun KHK ile görevden alınmalarını konu alan ‘Kanun Hükmü’ filminin gösterimi, Antalya Valiliği tebligatıyla engellendi.

Gazete Duvar’a konuşan yönetmen Nejla Demirci, yasak kararına karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Filmin geçen yıl CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığını yürüttüğü festivalde sansürlendiğini hatırlatan Demirci, “Bugün aldığım valilik kararında Altın Portakal Film Festivali yönetiminin, valiliğin ve Kültür Bakanlığı’nın bir kararda birleştiğinin kokusu var. Görüyorum ki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek iktidarın teveccühünü kazanmış. Kendisi iktidarın teveccühüne sahip şu anda. Bir kentte halkın oylarıyla seçilmiş bir insanın bir filmle nasıl uğraştığını görüyoruz” dedi.

‘CHP’NİN VİCDANINA EMANET EDİYORUM’

Yasak için “kara mizah” diyen Demirci, “Ben Antalya’ya gayet barışçı bir şekilde geldim. Kanun Hükmü’nü sansüre uğramış diğer filmlerle beraber burada Baküs Sahne’de mütevazı bir şekilde izleyip Antalya izleyicisine gösterip buradaki tepkileri alıp gitmek istiyordum. Kanun Hükmü belgeselini keyfi bir şekilde bizden aldılar, halka sunumdan kaldırdılar, insanların izleme hakkını ellerinden aldılar, bunun hukuksal hiçbir gerekçesi yok. Nefes alacak kadar bizde kalan enerjiyi de istiyorlar. Yani ben onu hissediyorum. Bu filme yapılan işkenceyi Cumhuriyet Halk Partisi’nin vicdanına emanet ediyorum. Baroların vicdanına emanet ediyorum. Sivil toplum örgütlerinin vicdanına emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com